Banjalučka policija uhapsila je sinoć u 22:40 sati Slobodana Račića (26) osumnjičenog da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Iz Policijske uprave Banjaluka danas je saopšteno da su njihovi priopadnici, nadležne policijske stanice Banjaluka, zaustavili i kontrolisali vozilo kojim je upravljao osumnjičeni, a nakon alkotestiranja saopšteno mu je da je uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Pročitajte još: Krvava tuča u novopazarskom supermarketu: Jedan od učesnika zgrabio nož i izbo drugog

On je nakon toga odbio policijsko naređenje, seo u svoje vozilo, te počeo da beži.

- Naglim startovanjem napao je policijskog službenika, udarajući ga vratima vozila, te vozilom krenuo prema drugom policijskom službenika u nameri da im ugrozi živote. Takođe, ugrozio je život pešaka koji su se zatekli u blizini navedenog događaja, kao i druge učesnike u saobraćaju. U cilju zaštite svog i života drugih, policijski službenik je upotrebio vatreno oružje prema vozilu - saopšteno je iz PU Banjaluka.

Policajac je zadobio telesne povrede, te mu je ukazana lekarska pomoć na Univerzitetsko-kliničkom centru RS u Banjaluci.

Iz policije je potvrđeno da je nad uhapšenim u toku kriminalistička obrada, a o svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nezvanično sazmnajemo da je Račić od ranije poznat policijskim organima, a do sada je privođen preko deset puta zbog raznih krivičnih dela.