Osam meseci posle brutalne likvidacije biznismena: Podignuta optužnica za ubistvo Slaviše Krunića

Novosti Online/ O. M.

27. 12. 2019. u 14:47

Осам месеци после бруталне ликвидације бизнисмена: Подигнута оптужница за убиство Славише Крунића

Posle ubistva, helikopter nad kućom Slaviše Krunića Foto O. Matavulj

Ubistvo je izvršeno tako što su sačekali vozilo u kojem se Krunić kretao i u trenutku smanjenja brzine vozila otvorili rafalnu paljbu iz automatskog oružja

REPUBLIČKO javno tužilaštvo RS podiglo je optužnicu protiv Benedija Đukanovića, Emilija Balde i Rodoljuba Gajića zbog ubistva Slaviše Krunića, njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića i teškog ranjavanja vozača Gorana Ilića u Glamočanima, kod Banjaluke.

Optužnicom Đukanović i Baldo se terete da su od početka 2019. do 22. aprila, kada je ubistvo izvršeno, planirali i organizovali atentat na Krunića. Zajedno s njima u tome je učestvovao i Željko Kovačević, koji je kritične noći ubijen u razmeni vatre sa obezbeđenjem, ali još nije saopšteno od čijeg je metka stradao i nije isključeno i da je pogođen od "prijateljske vatre".

- Ubistvo je izvršeno tako što su optuženi sačekali vozilo u kojem se Krunić kretao i u trenutku smanjenja brzine otvorili rafalnu paljbu iz automatskog oružja i Kruniću i Pavloviću naneli smrtonosne povrede, dok je drugi radnik obezbeđenja teško ranjen - rekla je portparol Tužilaštva RS Dragica Tojagić.

Pročitajte još - UBISTVO SLAVIŠE KRUNIĆA: Priznao izdaju gazde!

Ona navodi da se nekadašnji radnik "Sektor sekjuritija" Rodoljub Gajić, Krunićev čovek od poverenja koji mu je čuvao ženu i decu, tereti za pomaganje u ubistvu.

- Istragom je utvrđeno da je Gajić informacije koje su mu bile poznate i dostupne, a tiču se kretanja i navika Krunića, u više navrata, putem telefona ili u neposrednim kontaktima saopštavao Želju Kovačeviću, znajući da će on ubiti Krunića. Informacije mu je pružao pod obećanjem da će mu Kovačević oprostiti novčani dug koji je Gajić imao prema njemu - navodi Tojagićeva.

Svi optuženi nalaze se u pritvoru i uz optužnicu Tužilaštvo je zatražilo da im se ta mera produži do okončanja sudskog postupka. Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Okružnom sudu u Banjaluci.

NALOGODAVAC NEPOZNAT

UBIJENI Slaviša Krunić, vlasnik je kompanija "Sektor sekjuriti", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS" koje imaju oko 1.800 zaposlenih. Motiv ubistva još nije utvrđen, a dosadašnja istraga ukazuje da se radilo o naručenom, odnosno plaćenom atentatu čiji nalogodavac takođe nije poznat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije