Nedeljko Dukić (27) iz Kneževa, za kojim je raspisana međunarodna poternica zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, predao se istražnim organima u Republici Srpskoj.


Kako je potvrđeno "Novostima" Dukić, koji se u bekstvu nalazio od septembra prošle godine, pre desetak dana je u pratnji advokata došao u Osnovni sud u Banjaluci. Odmah je sproveden u pritvorsku jedinicu KPZ Banjaluka na Tunjicama, jer ranijom odlukom suda određen jednomjesečni pritvor.


Zasada nije poznato gdje se Dukić krio više od godinu dana, a sumnjalo se da je boravio u Sloveniji i Hrvatskoj. Nepoznato je i kako je uopšte ušao na teritoriju BiH, a da nije uhapšen na nekom od graničnih prelaza.


PROČITAJTE JOŠ: POKUŠAJ UBISTVA NOVINARA TV BN: Optuženi negirao premlaćivanje


Vladimir Kovačević brutalno je pretučen 26. avgusta prošle godine ispred svoje zgrade u Banjaluci kada se s posla vraćao kući. Maskirani kapuljačama, napadači su ga čekali pred zgradom i bez reči nasrnuli na njega, oborili ga na zemlju i teleskopskim palicama izudarali po glavi.


Foto: Vladimir Kovačević


Za učešće u pokušaju ubistva novinara Kovačević Okružni sud u Banjaluci osudio je Marka Čolića (32) iz Banjaluke na četiri godine zatvora. U presudi se navodilo da je delo počinio zajedno s još jednim licem, dok se u optužnici navodi da se radi o Dukiću.


Foto: Nedeljko Dukić i Marko Čolić