BRISEL - Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da o putu u Evropsku uniju postoji konsenzus, ali da o putu za NATO nema potrebe da se razgovara.


"Mislim da ovde u Evropskoj komisiji to i razumeju, ali ostaje problem partnera u Sarajevu koji žele da uslovljavanjem rešavaju pitanje funkcionisanja vlasti", rekao je Dodik za RTRS nakon sastanka sa komesarom za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

On je dodao da na tom sastanku nije bilo važnih zaključaka niti obavezujućih stavki za BiH.

Prema njegovim rečima, hrvatski i bošnjački članovi Predsedništva Željko Komšić i Šafik Džaferović naglasili su da su za put BiH i u EU i u NATO, dok je on istakao da je za saradnju samo na evropskom putu.


PROČITAJTE JOŠ: Dodik: Ako uslovljavanje potraje,nećemo biti deo vlastiKako se navodi, iz Predsedništva BiH je saopšteno da je na sastanku sa Hanom izražena zahvalnost za kontinuiranu podršku i posvećenost Evropske unije i njenih institucija evropskim integracijama BiH, kao i za napore da u prethodnom mandatu Evropske komisije BiH napravi značajne rezultate na putu ka EU.