Pecanje kao terapija, udicu zabacio i ministar

Ninko Đurić

13. 10. 2019. u 07:40

Пецање као терапија, удицу забацио и министар

Takmičenje na jezeru Drenova Foto N. Đurić

Osmi ribolovni kup Ratnih vojnih invalida Republike Srpske održan na jezeru Drenova kod Prnjavora

RATNI vojni invalidi iz Prnjavora nisu bili baš "gostoljubivi" domaćini na osmom ribolovnom kupu Saveza ratnih vojnih invalida RS, na obližnjem jezeru Drenova. Osvojili su prvo mesto u konkurenciji deset ekipa iz Republike Srpske i Vojvodine. Drugo mesto pripalo je "Laktašima 2", a treće gradiškom "Amuru 1". I u pojedinačnoj konkurenciji slavio je višestruki šampion iz domaće pobedničke ekipe, Petar Janković, ispred klupskog kolege Ljubiše Novarlića, i Ostoje Vukojevića iz Gradiške.

Među 30 RVI ribolovaca posebno srdačno su dočekana braća "tokom rata po oružju, a danas po plovku i udici", iz SRVI Vojvodine.

PROČITAJTE JOŠ - DIV IZ GRUŽANSKOG JEZERA: Upecali soma od dva i po metra (VIDEO)


- Svi mi iz naše ekipe smo ovde ranjavani tokom proteklog otadžbinskog rata, u odbrani Republike Srpske i srpskog naroda. Ovo druženje i evociranje ratnih uspomena dođe nam kao svojevrsni melem na sve naše rane - kaže Goran Mionić, iz vojvođanske opštine Srbobran.

Predsednik SRVI RS Dragan Vrhovac konstatuje da su svih osam proteklih godina gosti iz Srbije redovni na smotri na drenovskom jezeru. Možda i po nekom refleksnom prkosu i buntu za, u septembru 1995. u njega bačenu raketu "tomahavk", tokom NATO bombardovanja RS.

- Pecanje i okupljanje, sada sa štapovima u rukama, dolazi nam uistinu i kao svojevrsna i preko potrebna terapija - ističe Vrhovac, koji je na Ozrenu u borbi sa mudžahedinima izgubio nogu.

Učesnici osmog ribolovnog kupa SRVI RS na jezeru Drenova, kod Prnjavora

Predsednik SO Prnjavor Željko Simić najavio je, uz ostale vidove podrške, posebnu stavku u opštinskom budžetu za organizaciju ovog kupa.


MINISTROV SKROMNI ULOV

MEĐU prvima koji je štapom zabacio bio je resorni ministar za boračko-invalidsku zaštitu RS Duško Milunović.

- Mogu se pohvaliti skromnim ulovom i doprinosom da moja ekipa RVI Kozarske Dubice zauzme zlatnu sredinu u konačnom plasmanu. Ipak, druženje je sveukupni pobednik ovog okupljanja i sporta u kojem se nadmeću i najteži ratni invalidi - ističe Milunović, bivši ratni komandir i sam ratni invalid.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije