Komšić u Njujorku izneo privatne stavove

S. MIŠLjENOVIĆ

četvrtak, 26. 09. 2019. u 08:28

Комшић у Њујорку изнео приватне ставове

PROZIVKE Dodik i Komšić

Srpski član predsedništva BiH osudio nastup predsedavajućeg u Generalnoj skupštini UN. Negodovao zbog postrojavanja Žandarmerije MUP RS i da se neće odustati od rezervne policije

SRPSKI član PBiH Milorad Dodik rekao je da predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić iznosi privatne stavove, i da za nastup u Njujorku, gde zaseda Generalna skupština Ujedinjenih nacija nije dobio saglasnost druga dva člana.

Dodik ističe da je Komšić jedna prevara, jer je za hrvatskog člana Predsedništva izabran glasovima Bošnjaka.

- Nikakva priča o članstvu i kretanju ka NATO neće se desiti - poručio je Dodik.

Istakao je da Komšić pokušava da to predstavi kao neke svoje ciljeve.

Kako ističe, da bi Predsedništvo BiH imalo snagu, mora da ima saglasnost sva tri člana.

- To što Komšić sada iznosi, to su privatni stavovi i nepoštovanje Predsedništva - poručio je Dodik.


PROČITAJTE I: Dodik: "Aprilski paket" ne postojiS druge strane Željko Komšić izjavio je u Njujorku da neće odustati od toga da Milorada Dodika politički i na potpuno demokratski način spreči, kako kaže, u proizvođenju kriza, daljoj militarizaciji i destabilizaciji. Komšić je komentarisao i postrojavanje Žandarmerije MUP RS i Dodikove najave da neće odustati od rezervnog sastava policije.

- Pročitao sam da su se povodom toga oglasili i opozicioni poslanici iz RS, koji pitaju zašto Dodik nije poslao Žandarmeriju na Manjaču da obustavi vežbu OS BiH i NATO partnera? Ni to nije dobar pristup. Nema tu šta ni Dodik ni policija Srpske da se busaju u prsa - poručio je Komšić.

Komentari (2)

БОБАН

26.09.2019. 11:12

И, све се врти у круг. Додик оде у београд, ови кажу износи приватне ставове...а народ одлази из БиХ, и РС, масовно... све је то политика преко леђа народа, а нико од њих не мисли о народу, који на жалост бира оне , који се грчевито боре против скенера и камера на биралиштима...размислите!

РОБИА

22.10.2019. 19:38

Ма Комшич и залуто и пролупо ! И то дебело !