Trgovinski lanci u RS traže da im se omogući da struju plaćaju 35 evra za megavat

D. L.

02. 09. 2019. u 19:56

Трговински ланци у РС траже да им се омогући да струју плаћају 35 евра за мегават

Foto M.Anđela

Smatraju da treba da imaju tretman kao grupe privrednih potrošača i da im bude omogućeno snabdevanje strujom po ceni od 35 evra, umesto 50 evra za megavat
Najveći trgovinski lanci u Republici Srpskoj smatraju da treba da imaju tretman kao grupe privrednih potrošača i da im bude omogućeno snabdevanje strujom po ceni od 35 evra, umesto 50 evra za megavat, izjavio je predsednik banjalučke Područne privredne komore Goran Račić.

-Oni su svesni da Republika Srpska ima određene obaveze prema Evropskoj energetskoj zajednici da se ide ka otvorenom tržištu za snabdevanje strujom, međutim istakli su da su ponuđeni ugovori i cena električne energije za njih nepovoljni, rekao je Račić novinarima nakon sastanka predstavnika trgovinskih lanaca u Banjaluci.

Pročitajte još - Ruski trgovinski lanci uvoze hranu iz Srbije

On je naveo da su trgovinski lanci dobili ugovore od "Elektroprivrede Republike Srpske" sa obračunskom cenom od 50 evra za megavat i smatraju da bi bilo potrebno zakazati novi razgovor sa rukovodstvom "Elektroprivrede Srpske" kako bi pokušali da izdejstvuju ugovor sa povoljnijom uslovima.

-Predstavnici trgovinskih lanaca svesni su da će cijena električne energije u narednom periodu biti povećavana i ostalim potrošačima i oni samo traže iste uslove kao što su dobili drugi potrošači iz privrede, dodao je Račić.

On je naveo da trgovinski lanci nisu potpisali ugovore sa novom cenom struje za megavat, što za posledicu može imati njihovo isključenje sa mreže, te da bi zbog toga trebalo vrlo brzo organizovati sastanak sa rukovodstvom "Elektroprivrede Republike Srpske".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije