SEDNICA SDS-a: Vodićemo agresivniju politiku

O. MATAVULJ

02. 09. 2019. u 06:00

СЕДНИЦА СДС-а: Водићемо агресивнију политику

Za predsednika GO SDS izabran Milan Miličević

U Banjaluci konstituisan Glavni odbor Srpske demokratske stranke

SRPSKA demokratska stranka (SDS) konstituisala je Glavni odbor stranke i imenovala sedam članova Predsedništva.

Na sednici, koja je u nedelju održana u Banjaluci, za članove Predsedništva SDS tajnim glasanjem su izabrani Milan Miličević, Vukota Govedarica, Nedeljko Glamočak, Nemanja Vasić, Mićo Mićić, Rado Savić i Mladen Bosić.

Za presednika Glavnog odbora SDS ponovo je izabran Milan Miličević, koji je i do sada obavljao tu funkciju, a Nenad Lalić izabran je za njegovog zamenika. Novi generalni sekretar SDS biće Zoran Latinović, nekadašnji načelnik opštine Gradiška.

Predsednik SDS Mirko Šarović ocenio je da je sednica bila uspešna i da su većinu odluka doneli jednoglasno.

Pročitajte još - SDS: U trci tri kandidata

- Kada se ove aktivnosti završe predložiću i svog zamenika. Pred nama je mnogo posla koji treba da uradimo u narednim sedmicama i mesecima. Takođe pred nama je najvažniji politički cilj, a to su lokalni izbori - rekao je Šarović.

Ocenio je i da je SDS na neki način promenio vođenje politike.

- Može se reći da je politika agresivnija. Želimo da konkurenciju ostavimo iza. Bićemo vrlo konkretni. Uložićemo više energije i truda i nećemo se baviti sobom, nego pitanjima koja su pred nama. Mislim da će se konkurencija truditi da razmišlja šta je to u mojoj glavi i u glavama mojih prijatelja koji su ovde sa nama - rekao je Šarović.

Mirko Šarović


VLAST DO LOKALNIH IZBORA?

MIRKO Šarović kaže da SDS imam jasan stav i odgovore na pitanja oko formiranja vlasti, ali da treba sačekati da prođe 5. septembar.

- Srpski član Predsedništva je u dva dana dao mnogo različitih izjava po ovom pitanju. Što će tiče SDS imaćemo odgovor i na to. Sve opcije su u igri. Možemo da budemo deo izvršne vlasti, ali i ne moramo - rekao je Šarović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije