NA drumovima Srpske nastavljen je crni niz saobraćajnih nesreća i za svega četiri sata u utorak veče su poginula dvojica traktorista Vaso Palalić (51) iz Jasenovih Potoka kod Mrkonjić Grada i Dragan Sarajlija (56) iz Knežice, kod Kozarske Dubice.

Prva tragedija dogodila se u 19.15 na lokalnom putu u Jasenovom Potoku kod Mrkonjić Grada, u kojoj je život izgubio Palalić. U PU Mrkonjić Grad navode da je on pod nerazjašnjenim okolnostima izgubio kontrolu nad traktorom, koji je sleteo s puta.

- Vozač je u nezgodi zadobio teške povrede i ukazana mu je pomoć u Domu zdravlja u Mrkonjić Gradu, a potom je prevezen u UKC RS, gde je podlegao - rekla je portparol PU Mrkonjić Grad Božana Vulin.

Ona kaže da je izvršen uviđaj i o svemu je obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, koje je naložilo da se preduzmu sve istražne radnje, kako bi se utvrdile okolnosti i uzrok nesreće.

Meštani Jasenovog Potoka kažu da je Palalić stradao na 100 metara od svoje kuće.

Pročtiajte još - NESREĆA KOD PLjEVALjA: Poginuo traktorista

- Poznajem ga godinama. Često je vozio traktor, radio s njim, ali ne znam kako je došlo do tragedije. Takve nesreće se obično dogode u šumi ili tokom rada na strmim njivama, ali to ovde nije bio slučaj - pričaju komšije.

Oni kažu da se po selu priča da je Palalić krenuo od kuće lokalnim putem i navodno je čak i gurao traktor, pa se ne isključuje i mogućnost da je došlo do nekog kvara na radnoj mašini.

Samo četiri sata kasnije oko 23.15 na lokalnom putu Knežica - Bačvani kod Kozarske Dubice u prevrtanju traktora poginuo je Dragan Sarajlija (56) iz Knežice.

Pročtiajte još - Poginuo traktorista u selu Družetići

U PU Prijedor navode da je vozač prilikom vožnje, iz nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad traktorom i sleteo s puta.

ČETIRI TRAGEDIJE

U POSLEDNjIH 15 dana u Srpskoj su živote izgubila četvorica traktorista. Prošle sedmice u Orahovi kod Gradiške u prevrtanju traktora poginuo je Marko Davidović (69), a teško je povređen njegov komšija Ibrahim Hajdarević. Oni su izvlačili drva iz šume kada je došlo tragedije. Nešto ranije, u Šarincima kod Prnjavora, stradao je R. P. (48), kada ga je prilikom baliranja sena na njivi povukla balirka traktora.