Radmila Sudžuković (48), iz Drvara, utopila se u nedelju nakon što je, pod nerazjašnjenim okolnostima, pala u bunar s vodom u blizini svoje kuće u Šipovljanima kod Drvara.

U MUP Livanjskog kantona navode da je tragedija prijavljena Policijskoj stanici u Drvaru u nedelju u 13.50.

- Slučaj je prijavio Rade Marić (75), otac nastradale, navodeći da mu se ćerka utopila u bunaru - rekla je zamenica portparola MUP LK Bernardina Duvnjak.

Ona kaže da je na mestu nesreće obavljen uviđaj u prisustvu dežurnog mrtvozornika Doma zdravlja u Drvaru, koji je konstatovao da na telu nema tragova nasilja, te da se najverovatnije radi o nesrećnom slučaju. Zasada nije poznato da li je naložena obdukcija.

Pročitajte još - UTOPIO SE MUŠKARAC: Samo je potonuo i više nije izronio

- Sa svime je upoznat kantonalni tužilac, koji će odlučiti o daljim merama i radnjama - rekla je Duvnjakova.

Meštani Šipovljana kažu da ih je ova tragedija šokirala. Pojašnjavaju da niko ne zna kako je Sudžukovićeva upala u bunar, ali pretpostavljaju da se okliznula i pala kada je pokušala da dohvati kofu s vodom.

- Nesrećnica je otišla na bunar po vodu. Sa sobom je ponela crvenu kantu, koja je zajedno s telom pronađena u bunaru - pričaju meštani.

Oni kažu da je njen otac Rade krenuo da je traži nakon što se nije vratila kući. Kako je nije bilo u blizini, pogledao je u bunar i uočio ćerkino telo.

- Pokušao je da joj pomogne i izvuče je, ali nije uspeo. Pozvao je policiju, i tek po njihovom dolasku telo je izvučeno iz bunara.

DVE ĆERKE

Meštani Šipovljana kažu da je iza nastradale Radmile ostalo dvoje dece.

- Ona je radila u Osnovnoj školi "Drvar", u istoimenom gradu. U poslednje vreme je živela kod roditelja, dok njene ćerke žive odvojeno. Svi smo u šoku. Velika je to tragedija - pričaju meštani.