PREPOZNAVANjE policijskih inspektora, protiv kojih Okružno javno tužilaštvo Banjaluka vodi istragu zbog iznuđivanja iskaza u predmetu "Bojan Koprena", odgođeno je do daljeg, jer se većina inspektora nalazi na godišnjem odmoru?!

Banjalučko tužilaštvo ranije je tražilo od PU Banjaluka da 24. juna organizuje prepoznavanje inspektora od strane oštećenog Boška Diljevića, i da tom prilikom obezbedi prisustvo čak 13 inspektora Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, ali se to nije dogodilo.

- Istražna radnja prepoznavanja nije obavljena. MUP RS je obavestio Tužilaštvo da se jedan broj lica, čije je prepoznavanje trebalo da bude izvršeno, nalazi na godišnjem odmoru, a drugi deo na izvršenju zadataka u MUP RS. Iz tih razloga prepoznavanje nije moglo da se izvrši i odloženo je do daljeg - rekla je sekretar OJT Banjaluka Mira Miletić.

Pročitajte još - SLUČAJ UBISTVA BOJANA KOPRENE: Otkrivene kosti, a istraga tapka!

NEPOZNATA SUDBINA KAKVA je sudbina Bojana Koprene zvanično nije poznato. Prošle godine MUP je u šumi Drenik na Manjači pronašao više kostiju, među kojima je bilo i životinjskih. Za jednu kost veštačenjem je potvrđeno da se "sa visokim stepenom verovatnoće može pretpostaviti" da potiče od osobe, koja je srodna sa majkom ubijenog Bojana. Da li ostatak kostiju pripada Kopreni iz Tužilaštva nikada nije pojašnjeno.

Dobro upućeni izvori "Novosti" tvrde da MUP RS svesno izbegava da postupi po zahtevu Tužilaštva, i da ne želi da dozvoli da se inspektori podvrgnu traženom prepoznavanju. Pitanje je kako će postupiti Tužilaštvo, i da li je uobičajena praksa da zbog odmora pristaje na odlaganje istražnih radnji. Nejasno je i zašto je Tužilaštvo čekalo godinu dana da zatraži prepoznavanje, kada su istragu otvorili u junu 2018.

Zbog slučaja "Koprena", mladića koji je nestao u julu 2014. godine, MUP RS i banjalučko Tužilaštvo se duže vreme nalaze "u ratu". U MUP RS smatraju da su slučaj rasvetlili, ali u tužilaštvu ne dele to mišljenje, već su obustavili istragu protiv Boška i Bogdana Diljevića, koje MUP RS sumnjiči za ubistvo Bojana Koprene.

Pročitajte još - OBRT U SLUČAJU UBISTVA BOJANA KOPRENE: Stopirana istraga protiv Diljevića!