“NOVOSTI” SAZNAJU: Osumnjičeni za ubistvo Krunića bio zaustavljen u Derventi

N. Đ.

utorak, 23. 04. 2019. u 23:36

“НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Осумњичени за убиство Крунића био заустављен у Дервенти
Benedija Đukanovića u belom “golfu 7”, samo nekoliko časova od trostrukog ubistva kod Banjaluke, saobraćajci u Derventi pustili jer u tom času nije bila raspisna poternica
BENEDI Đukanović za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo poternicu, kao jednim od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbeđenja Žarka Pavlovića, samo nekoliko časova od tog čina bukvalno je bio u rukama policije, ali nije uhapšen jer u tim trenucima za njim nije bila raspisana poternica niti je bio doveden u vezu sa trostrukim ubistvom u Glamočanima kod Banjaluke.

Đukanović je, kako je u utorak uveče na svom portalu objavio lokalni “Derventski list”, zaustavljen u noći između ponedeljka i utorka u redovnoj saobraćajnoj kontroli u naselju Lug u Derventi. Podsetimo, u krvavoj noći u Glamočanima iz sačekuše pucnji su na Krunića i njegove pratioce odjeknuli u ponedeljak oko 22,40.

Benedi Đukanović je u vreme policijske kontrole bio za volanom “golfa 7” bele boje, a zaustavljen je nešto iz dva časa iza ponoći, u utorak.


- On je podvrgnut redovnoj saobraćajnoj kontroli i pušten je, jer u tom trenutku nije postojala sumnja da je učestvovao u ubistvu Krunića - potvrđeno je “Derventskom listu”, kako je navedeno, iz dobro obaveštenih policijskih krugova.

“Novosti” nezvanično saznaju da su saobraćajci Policijske stanice Derventa
prilikom kontrole legitimisali, odnosno zabeležili i ime Benedija Đukanovića, a sutradan, po obelodanjivanju poternice, alarmirali nadležne. Zasad je nepoznato u kom pravcu u belom golfu “sedmici” je Đukanović nestao.

MUP RS je protiv njega raspisao poternicu kao direktnog izvršioca teških ubistva Krunića i Pavlovića, i krivičnog dela ubistva u pokušaju teško ranjenog Krunićevog pratioca Gorana Ilića u Glamočanima, gde je ubijen i napadač Željko Kovačević, iz Banjaluke.KO JE BEGUNAC BENEDI ĐUKANOVIĆ?


BEGUNAC u belom “golfu 7” Benedi Đukanović, kako saznaju “Novosti”, je hapšen zbog razbojništva, a u Beogradu je osuđen na šest godina zatvora zbog učešća u pokušaju ubistva Nebojše Stojkovića Stojketa, navodnog vođe “rakovačkog klana”, 19. avgusta 2008. godine, kada je pod njegov automobil podmetnut eksploziv.

MUP RS poziva sve građane da obaveste policiju ukoliko primete lice sa fotografije koju su objavili, a reč je o osumnjičenom Benediju Đukanoviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije