Milorad Dodik: Baza Butmir prihvatilište crnih operacija

S. MIŠLJENOVIĆ

04. 10. 2018. u 12:02

Predsednik Republike Srpske rekao da pojedini na Zapadu žele da od BIH stvore centralizovanu zemlju

Милорад Додик: База Бутмир прихватилиште црних операција

Baza Butmir Foto Kliks.ba

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u bazi Butmir kod Sarajeva ima 2.000 pripadnika evropskih bezbednosnih snaga, i da je to sada prihvatilište za sve "crne operacije". To je Srpskoj poznato, rekao je Dodik.

Kada je reč o scenarijima za državni udar na Srpsku, Dodik navodi da je 40 britanskih specijalaca došlo u BiH, a da ih je šest u Banjaluci. On naglašava da su u Srpskoj na vlasti legalisti i da na Zapadu ne znaju šta će s njima, te pokušavaju da očuvaju strukture u Sarajevu predvođene srpskim članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem i kadrom iz SDS.

Govoreći o tome zašto nekima smeta jaka RS, Dodik navodi da pojedini na Zapadu žele da od BiH stvore centralizovanu zemlju.

Prema njegovim rečima, to su recidivi politike koja je išla za tim da se potpiše Dejtonski mirovni sporazum, a potom da se nizom mera utiče na to da Srpska bude prazna ljuštura, koja će se smučiti Srbima.

KOSOVSKE ŽRTVE PREDSEDNIK Srpske poručio je u sredu u Beogradu da RS sa posebnom empatijom gleda na srpske žrtve na KiM, jer je i sama doživela takvo stradanje, i da boli pokušaj da nam se pripiše etiketa "genocidnog ili zločinačkog naroda". Milorad Dodik je tokom posete Spomen-sobi "Kosmetske žrtve" izrazio saučešće porodicama žrtava i zahvalio Udruženju porodica kidnapovanih i ubijenih što neguju uspomenu na stradale.

- E, onda smo pre desetak do 12 godina došli mi i rekli da toga više nema i da hoćemo da poštujemo Ustav i prava koja smo dobili. To je zasmetalo, jer oni žele podaničku strukturu - izjavio je Dodik za Pink TV.

Kada je reč o mešanju stranaca u izbore u BiH, Dodik ističe da nema ko se nije umešao, osim Srbije.

- Podvala je da se Srbija meša. Sasvim je logično da Srbija sarađuje sa Srpskom, i ta saradnja je na najvišem nivou do sada. Ovo je najbolji i najkonkretniji period saradnje Srpske i Srbije. To nije više samo da se zagrlimo kao braća i imate našu podršku. Sada je to konkretno - rekao je Dodik, navodeći da se realizuje niz zajedničkih projekata.

On je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić razume situaciju u Srpskoj i da je to pomoglo.

Dodik je istakao i da je sedam puta zaredom na izborima pobeđivao iste protivkandidate, koji se na političku scenu vraćaju kao "neke voštane figure", i istakao da će to učiniti i osmi put na predstojećim izborima.

Što se tiče optužbi kandidata SzP za srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića da je Dodik "zavadio RS sa svetom, kao i građane BiH i podelio srpski narod", Dodik je odbacio te tvrdnje i rekao da RS nije podeljena u političkom smislu.

Milorad Dodik Foto Novosti

On je napomenuo da Ivanić predstavlja politički partiju koja je na izborima dobila osam odsto, dok je SNSD dobijao do 40 odsto, a da sada ankete govore da ima toliku podršku.

- Kada se sva opozicija sabere, nema političku podršku kao moja partija - rekao je Dodik, napomenuvši da je jedini u istoriji Srpske dva puta biran za predsednika Republike i da "ne bi dobio drugi mandat da je onako kako kaže Ivanić".

OPOZICIJA OTIŠLA U TERORIZAM

ISPALJIVANJE zolje na zgradu "Agrama" u Banjaluci predstavlja terorizam i potvrđuje da u SDS postoji militantno krilo, izjavio je Milorad Dodik.

- Ovde je napadnuta RS, napadnut je mir u Banjaluci. Dok mi razgovaramo o tome kako povećati plate na 1.000 KM, oni se bave terorizmom - rekao je Dodik i dodao da je nesporno takav čin politički motivisan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije