TRI učenika Osnovne škole "Petar Drugi Petrović Njegoš" iz Bileće plasirala su se u polufinale kviza "Nemanjići", koji je povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve organizovala Fondacija "Mir Božiji" iz Banjaluke, a uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja. Međunarodni kviz okupio je više od 300 ekipa sastavljenih od učenika osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, kao i dijaspore širom sveta.

Tim iz Bileće predstavljaju kapiten Dragana Vujović, učenica devetog razreda, Ana Medan, đak osmog razreda, i Pavle Mihić, učenik sedmog razreda.

Radi se o onlajn kvizu, a bilećki učenici su u prva dva kruga briljirali i plasirali se u polufinale, koje će se održati u Beogradu.


PROČITAJTE JOŠ: Šumadijski opanak pravi 70 godina: Radoslav (84) je poslednji opančar u Paraćinu koji je obuo gotovo sva kulturno-umetnička društva

- Ovaj kviz za nas je predstavljao veliki izazov, ali i zadovoljstvo, jer smo ukrstili svoje znanje sa ostalim učenicima. Takmičenju smo prišli krajnje odgovorno i disciplinovano, uključujući našu želju i cilj da u poštenom nadmetanju ostvarimo što bolji rezultat i da budemo i pobednici ovog kviza - kaže Dragana Vujović.

Mentor školskog tima, nastavnik Milenko Kešelj, hvali učenike koji su ozbiljno obavili pripreme i ostvarili sjajan rezultat.

- Presrećan sam što su deca pokazala zavidno znanje, a to je projekcija rada u našoj škola - kaže Kešelj.


PONOS ŠKOLE

Direktor OŠ "Petar Drugi Petrović Njegoš" Zorica Pekić istakla je da se radi o izuzetnom uspehu za školu, ali i za Republiku Srpsku.

- Veliki uspeh postigli su naši odlični učenici, koji nisu pokvarili ocene tokom priprema za kviz - kaže Pekićeva.