RHMZ UPOZORAVA: Čekaju nas obilne padavine, izdato hidrološko upozorenje

Tanjug

utorak, 14. 05. 2019. u 09:08

РХМЗ УПОЗОРАВА: Чекају нас обилне падавине, издато хидролошко упозорење

Ilustracija
Foto: A. Stanković

U većini mesta u Srbiji pada kiša slabog do umerenog intenziteta, ponegde i jakog, a obilne padavine očekuju se do kraja dana i tokom noći
U većini mesta u Srbiji pada kiša slabog do umerenog intenziteta, ponegde i jakog, a obilne padavine očekuju se do kraja dana i tokom noći, izjavio je jutros pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), meteorolog Goran Mihajlović.

On je za Tanjug rekao da je kiša noćas padala u većem delu Srbije, a danas i u noći između utorka i srede, ukupna količina padavina u većini mesta biće od 20 do 40 milimetara, lokalno i oko 60 milimetara po metru kvadratnom.

Na području Beograda očekuje se oko 30 milimetara kiše.

RHMZ je izdao hidrološko upozorenje, jer se na slivu Save u narednih sedam dana može očekivati porast vodostaja.

Pročitajte još - TIMOVI U PRIPRAVNOSTI, NAJAVA PADAVINA MANjIH OD OČEKIVANIH: Reke se smiruju, bujice su još pretnja


Vodostaji na Savi će narednih sedam dana biti u većem porastu s dostizanjem i prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava kod Šapca 16. maja.

Vodostaji na Mlavi, Peku, Timoku, banatskim vodotocima, Kolubari, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, kao i na pritokama gornjih tokova Zapadne i Južne Morave će od 14. do 17. maja biti u umerenom i većem porastu s mogućnošću dostizanja i prevazilaženja upozoravajućih nivoa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

dora

14.05.2019. 11:14

I sta sad sto je pala kisa,pa pada u celom svetu,ali za razliku od nas oni odrzavaju svoje vodotokove,ne bacaju gume,automobile,sporete i mrcine uginule stoke,vec izdvoje novac i odrzavaju bedeme i nasipe,jedan dobar savet nadleznima u vodoprivredi je da one bahate vozace ne kaznjava drzava nego da ih usmeri na odrzavanje vodonepropusnih barijera,mi bi bili sigurniji od poplava i bezbedniji u saobracaju,jedan dan na odrzavnju bedema i da vidis da li ce neciji bahati sin da vozi 200km/h.

Грале

14.05.2019. 11:19

Дакле, све реке у опасности. Па шта је ово? 2-3 дана падају кише и - поплаве. Зар се не сећамо да су кише некад падале недељама па није било поплава.