JAVNA PRODAJA NEISPORUČENIH POŠTANSKIH POŠILjKI: Farmerke 10, jakna 50 dinara

B. GRUJIĆ

26. 03. 2019. u 13:02

ЈАВНА ПРОДАЈА НЕИСПОРУЧЕНИХ ПОШТАНСКИХ ПОШИЉКИ: Фармерке 10, јакна 50 динара

NEZADOVOLjAN Mile Nenadić

Reporter "Novosti" u zrenjaninskoj pošti, gde je u ponedeljak održana javna prodaja neisporučenih pošiljaka. U ponudi bili delovi za laptop, mobilni telefon, muzička mini-linija, cigarete, ploče...

Neisporučene poštanske pošiljke, koje su po strogim poštanskim propisima više od godinu i po čuvane, u ponedeljak su se na organizovanoj javnoj prodaji mogle kupiti po bagatelnim cenama u glavnoj zgradi Pošte u Zrenjaninu. U ponudi je bilo oko 200 različitih artikala, od delova za laptop, preko mobilnih telefona, muzičkih mini-linija, cigareta, gramofonskih ploča, igračaka, do patika, dukseva... Na pravoj maloj šarenoj pijaci prvenstvo kupovine imali su oni koji su obezbedili kupovni kupon s rednim brojem.

- Sve smo organizovali u skladu s propisima o javnoj prodaji neisporučenih pošiljaka, koje su 12 meseci čuvane, a onda, nakon još šest meseci, stavljene na javnu prodaju. Reč je o stvarima koje nemaju veliku vrednost ili su polovne. U periodu od devet do 10 časova nabaljali su se kuponi s rednim brojevima, a zatim je počela prodaja, koja je protekla mirno i bez ikakvih incidenata - naglasio je Tibor Heslenji, direktor Radne jedinice u zrenjaninskoj pošti.

PROČITAJTE I:Japan očekuje 11,6 milijardi dolara od prodaje akcija Pošte

Kupovalo se za gotovinu, uz, naravno, izdat račun o plaćanju. Tako je, na primer, muzička mini-linija prodata za 300 dinara, LG mobilni telefon za 50, štap za pecanje za 30, farmerke "levis" za 10 dinara, zimska jakna za 50, a gramofonska ploča kultne grupe "Dors" za 20 dinara. Komplet burgija plaćen je 30, a bušilica 100 dinara.

- Imao sam broj četiri i uspeo sam da kupim aparat za vodu s postoljem i plastičnom bocom od 19 litara za 500 dinara. Nisam ni znao da se roba kupuje bez licitiranja i po početnoj ceni koja je ponuđena. Slučajno sam se zatekao u Pošti, došao sam da podignem penziju, i eto, imao sreće. Upravo sam pozvao sina, koji će doći kolima po mene, jer aparat ne mogu u rukama da ponesem - rekao je, za "Novosti", jedan penzioner.

Zrenjaninac Mile Nenadić ističe da nije zadovoljan načinom prodaje, jer su kupci sa početnim brojevima imali privilegiju da kupe sve kvalitetnije i atraktivnije stvari po zaista bagatelnim cenama.

- Obavešten sam o tome kako javna prodaja funkcioniše, ali trebalo je da svi budu ograničeni na određeni broj artikala koje mogu da kupe, a ne da neko ko ima kupon sa brojem 1 ili 2 pokupuje sve što je iole vredno i zanimljivo. Dobio sam redni broj 20, valjda će nešto ostati dok stignem na red - istakao je Nenadić.

Drveni konjić za ljuljanje prodat je za 100 dinara, koliko su koštali i ventilator, radio za automobil i komplet bušilica, dok su dva duksa sa kapuljačom, trenerke i nekoliko pari patika nove vlasnike dobili za po 10 dinara.

- Uspela sam da se dokopam kompleta romana o omiljenom Vajatu Erpu. Mislim da ih u kompletu ima 10 za 200 dinara, i ubeđena sam da će se moj sin, koji je pasionirani sakupljač ovih rariteta, veoma obradovati iznenađenju koje sam mu sasvim slučajnu priredila - uz osmeh ističe starija gospođa, koja je insistirala na anonimnosti, uz napomenu da je njen komšija koji je došao po penziju kupio ubodnu testeru i džak briketa po bagatelnim cenama od 100 dinara.

U ponudi su još bili mikrofon za 200 dinara, elektromotor za automobil za 20 dinara, zimska jakna za 50 dinara...

PRAVA STVAR

Eh, da je ovakvih prodaja više i češće - komentarisali su neki od okupljenih Zrenjaninaca, koji su strpljivo čekali u redu, uz napomenu da je Pošta učinila dobru stvar što je javnu prodaju organizovala baš na dan kada se na šalterima ove ustanove podižu penzije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

Goran

26.03.2019. 14:21

Ovo je toluko ocigldno bila namestaljka.da kupis muzicki stub za 300 dunara...drzava bezakonja i korupcije, koja funkcionise samo za kumove i burazere!

Uhhh

26.03.2019. 14:33

Cena bi bila 10 puta veća da je organizovana on-line aukcija ali se neki iz ptt nebi omastili u tom slučaju

Немања

26.03.2019. 16:35

@Uhhh - Пре бих рекао да их не интересује или да не знају, него ли да се много масте. Државно, шта да ти кажем.

Nikols

26.03.2019. 14:36

Kako funkcionise kupovina ulazi se jedan po jedan uz ogranicenje na neki broj stvari?

Чика Профа

26.03.2019. 16:14

Множина: ПОШИЉАКА, а не "пошиљки"; КОВЕРАТА, а не "коверти"; ЦИГАЛА, а не "цигли"; ЦРКАВА, а не "цркви"; ТРЕШАЊА, а не "трешњи"; ЧЕСАМА, а не "чесми"; ЗНАЧАКА, а не "значки"; КОКОШАКА, а не "кокошки"... итд. То су само неки од примера ГРЕШАКА (а не "грешки") које се буквално свакодневно понављају у такорећи свим домаћим медијима Нажалост.

Горан NS

26.03.2019. 16:31

...., побијте се за мрвице, а држава вам пропада због крађе, срам вас било. Само коментаришите, што не дође и у наш град, да би добили мрвицу. Ето где сте, погледајте где сте.

Zoran

26.03.2019. 16:48

Koje st evi pokvareno drustvo....u POSTENIM drzavama, kao Amerika, neisporucene posiljk ese vracaju primaocu.

Rajko

26.03.2019. 17:29

@Zoran - Pa to nije ni najgore ...otvaraju pakete i zamenjuju ih completno nečim drugim. Jedini način da pošalješ patike u Srbiju je da ih osiguras ali onda placas carinu na vrednost robe + vrednost posilje i vrednost osiguranja ...to nema ni u najvecoj magarecoj državi nije ni čudo sto živite ko kerovi kada je najveći lopov država koja vas konstantno krade

SARA

26.03.2019. 18:04

U vezi tih stvari govorili su da su to one stvari koje su zaplenje na carini, a vec ako su stajale toliko u posti,sigurno su obavestili ljude o ne podignutim paketima a kad vec nisu dosli po njih bolje i tako da se prodalo,secam se na Petlovom b je bila jedna takva trgovina carinska i tamo sam starke kupovala za 200 dinara, itd,a bolje i tako da su prodali nego one glupe americke garage sale

Srki

26.03.2019. 19:05

Predlazem da se organizuje protesna setnja pod sloganom Pravda za neisporucenu posiljku

Sve vas gledam

27.03.2019. 16:16

Ko je prvi dobio da gleda i prve brojeve smrde jedne. Prvo idu Krkobabići

hua

14.08.2019. 19:34

@Sve vas gledam - Maaaa kakvi, "Krkobabici" rade za dobre plate negde u drzavnom sektoru, nece oni da se blamiraju na ovakvim skupovima :D

hua

14.08.2019. 19:40

OMG, tezak li smo narod :D Kad neko da nesto, ne valja, kad ne da, opet ne valja.... Vracanje posiljki posiljaocu DA, i vraca se, naravno, ali ponekada posiljaoc nece da primi posiljku, jer mu je povratna postarina veca od vrednosti posiljke, pa mu se ne isplati. Te odbije istu nazad. Eto...Ali glavno da ste pljunuli, to je vazno, a da li imate realne osnove za to, e TO vec nije uopste vazno :( A mogli su samo da podele medjusobno, svejedno niko ne mari za te posiljke, eeee.....