Britanski novinar i stručnjak za Balkan: Hoti je politički patuljak u odnosu na Vučića

Novosti online

utorak, 30. 06. 2020. u 19:10

Британски новинар и стручњак за Балкан: Хоти је политички патуљак у односу на Вучића

Foto: AP

Novinar britanskog „Ekonomista“ i stručnjak za Balkan Tim Džuda ocenio je za Glas Amerike da se sastanak u Vašingtonu neće održati
Novinar britanskog „Ekonomista“ i stručnjak za Balkan Tim Džuda ocenio je za Glas Amerike da se sastanak u Vašingtonu neće održati, jer je situacija sa Hašimom Tačijem nakon podizanja optužnice neizvesna, a predsednički izbori u Americi sve bliže.

- Mislim da će optužnica biti potvrđena, jer se na tome radi već 20 godina. Mislim da tužilac ne bi ni podigao optužnicu da nije prilično siguran da će biti potvrđena. I ne samo to, verujem da ima dovoljno dokaza i da pobedi na sudu - rekao je Džuda.

Džuda je istakao i da se postavlja pitanje održavanja sastanka u Parizu sredinom jula, odnosno da li će kancelarka Angela Merkel i predsednik Emanuel Makron želeti da budu viđeni sa Tačijem, da se sa njim rukuju.

- Ako ne bude mogao da ide u Pariz, onda imamo problem. Imate gospodina Vučića i, bez želje da uvredim (Avdulaha) Hotija, on je u poređenju sa Aleksandrom Vučićem politički patuljak. I mislim da ovaj problem još nije rešen ni u Parizu, ni u Berlinu, Prištini ili Beogradu, smatra Džuda.

Komentari (3)

Горки

30.06.2020. 19:28

Ма Британцима је битно да заштите злочинца јер је он њихов производ.

Miso.Pec

30.06.2020. 23:31

Makron bi trebalo ponovo da ugosti Tačija i da se rukuje sa njim,pa on mu je odredio onog puta počasno mesto,teroristi,ubici,zločincu počasno mesto i onda dodje Makron u Beograd i izigrava prijattelja Srbije.

Dragoljub

30.06.2020. 23:41

Hoti jeste patuljak al on je tu samo kao pojava a glavni pregovaraci su takvi da se vucic ni pod mikroskop ne moze videt.