Srpska liga: Srbija da uplati 100 evra pomoći i svakom Srbinu u Crnoj Gori

Novosti online

ponedeljak, 25. 05. 2020. u 14:09

Српска лига: Србија да уплати 100 евра помоћи и сваком Србину у Црној Гори

Aleksandar Đurđev

Srpska liga predlaže da se za svakog Srbina koji ima crnogorsko državljanstvo obezbedi finansijska pomoć, u iznosu od 100 evra, kao što je to učinjeno za sve srpske državljane koji imaju prebivalište u Srbiji

Srbi u Crnoj Gori koji se izjašnjavaju kao pripadnici srpskog naroda zaslužuju svaku vrstu pomoći i zaštite od matične države Srbije, zato Srpska liga (SL) predlažeda se za svakog Srbina koji ima crnogorsko državljanstvo obezbedi finansijska pomoć, u iznosu od 100 evra, kao što je to učinjeno za sve srpske državljane koji imaju prebivalište u Srbiji – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL).

Đurđev je istakao da prema poslednjem popisu stanovništva koje je sprovedeno 2011. godine, u Crnoj Gori živi oko 29 odsto Srba.

Na osnovu pomenute evidencije o broju Srba u Crnoj Gori, to znači da bi naša zemlja trebala da izdvoji sredstva za oko 180.000 pripadnika srpskog naroda koji su u ovom trenutku bedem odbrane srpskog nacionalnog identiteta i koji su najugroženiji baš iz razloga što se, bez obzira na sve pritiske i ucene Mila Đukanovića i njegovog režima, i dalje deklarišu kao Srbi – kaže Đurđev.

Srpski narod i Srpska pravoslavna crkva (SPC) na stalnoj su meti antisrpske crnogorske vlasti, a Srbi u Crnoj Gori postali su najugroženija nacionalna manjina u celoj Evropi, kojoj je uskraćeno pravo na svoj jezik, pismo i veru, ali su i ekonomskom smislu ugroženi i diskriminisani jer im je otežano i zapošljavanje, posebno u državnim institucijama i javnim preduzećima, zato bi im ova novčana pomoć bila ne samo materijalna već i moralna podrška koju bi im pružila njihova matična država Srbija – zaključuje Đurđev.

Izvor: Pink
Komentari (6)

Wolf Wolfowitsch

25.05.2020. 15:32

Mislim da je prebivaliste kljuc, a ne srpska krvna zrnca... Srbin u Australiji bi onda trebao isto... Pa daj dokaz da si Srbin, izjasni se... Galimatijas

hristina

25.05.2020. 16:57

@Wolf Wolfowitsch - Covek bas to I kaze! ZA one koji su se na poslednjem popisu izjasnili kao Srbi! ... I treba im pomoci! Podrzavam!

Neša

25.05.2020. 16:03

A zašto onda ne uplatiti i Srbima u Republici Srpskoj? A za tih 100 evra puno će i milogoraca "prodati veru za večeru" i naprasno opet postati Srbi.

Simon

25.05.2020. 19:33

Mada predlog razumljiv ,Srbija ipak nije krava muzara,jer ako osiromasimo Srbiju,postat cemo svi siromasni.

Banaćanin

26.05.2020. 09:00

Koja drskost i bezobrazluk!!!! Dokle više da gradjani Republike Srbije pomažu lengovanima i džabalebalošima. Koliko smo samo dnevnice davali gradjani Srbije Crnogororcima? I šta smo dobili? Podsmeh i omalovažavanje. "A dje rukovodiš" Dostaviše toga!!!

Dane

27.05.2020. 10:15

Budalast i krajnje drzak predlog. Ti djetiči koji su bili i jesu na rukovodećim mestima u Srbiji, uništili su Srbiju, na čelu sa Miloševićem