Šef privremenih institucija u Prištini ponovo pripaja Preševo, Bujanovac i Medveđu, iz Srbije mu poručuju: Tači može da sanja i Tahiti

D. R. Đ.

22. 05. 2020. u 10:37

Шеф привремених институција у Приштини поново припаја Прешево, Бујановац и Медвеђу, из Србије му поручују: Тачи може да сања и Тахити

Marko Đurić i Aleksandar Vulin

Vulin: On bunca, čeka ga surovo buđenje. Đurić: Svetu otkriva svoje pravo lice
TAČI ne sanja, on bunca. Nekažnjeni ratni zločinac uvek sanja da ponovi svoje zločine. Ako su mu to snovi, čeka ga surovo buđenje.

Ovako je ministar odbrane Aleksandar Vulin, za "Novosti", prokomentarisao opasnu izjavu Hašima Tačija, predsednika privremenih institucija u Prištini - da je "njegov san da se opštine na jugu centralne Srbije - Preševo, Bujanovac i Medveđa pripoje Kosovu, ali bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta Republike Kosovo".

Tači je u intervjuu za jednu prištinsku televiziju rekao i da ne postoji nikakav tajni dogovor između "Srbije i Kosova", i da se o razmeni teritorija nikada nije govorilo, pogotovo ne u Vašingtonu.

Pripajanje tri opštine sa juga centralne Srbije tzv. Kosovu tema je koju su u proteklih nekoliko godina pokušali da nametnu, kako političari iz Prištine, tako i predstavnici Albanaca iz ove tri opštine.

PREDLAGAO I REZOLUCIJU PARLAMENTU u Prištini, Tači je prošlog leta podneo predlog rezolucije o pripajanju "Preševske doline" tzv. Kosovu, zatraživši od poslanika da poštuju političku volju Albanaca sa juga centralne Srbije izraženu na referendumu 1992. o pripajanju Kosovu. Rezolucija tada nije usvojena, zbog manjka kvoruma. O ovoj temi razgovaralo se i na sastancima koje je Tači u Prištini organizovao sa delegacijom Albanaca iz tri opštine sa juga centralne Srbije.

Pre desetak dana, predsednik Albanskog nacionalnog saveta u Preševu Ragmi Mustafa izneo je stav da u sklopu eventualnog sporazuma između Beograda i Prištine treba razgovarati i o opštinama Preševo, Medveđa i Bujanovac, kao i da u dijalogu ne treba da se razgovara samo o "granicama Kosova", već i o "granicama Srbije".

Komentarišući Tačijevu izjavu o njegovom "snu", Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, saopštio je da je "odlično što Tači još jednom podseća ceo svet na pravo lice svoje politike".

- Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija i opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije. Hašim Tači može da sanja i o tome kako će samoproglašenom Kosovu pripojiti Tahiti ili Jamajku, ali to se nikada neće dogoditi, kao što se neće ostvariti ni njegovi snovi o Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

Umesto što sanja velikoalbanske snove, dodao je Đurić, Tači bi trebalo da počne da razmišlja o novom zanimanju, jer vreme velikoalbanskih nacionalnih bardova i ratnih poglavica je nepovratno završeno:

- Tačiju, međutim, možemo da obećamo da, kada KiM i faktički povrati status kakav ima po Rezoluciji 1244, između pomenutih opština i južne srpske pokrajine neće biti nikakvih administrativnih prelaza, i da će žitelji KiM za kojima ne postoje poternice Republike Srbije moći slobodno da se kreću po čitavoj teritoriji svoje države Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

e

22.05.2020. 10:54

pa uapsi ga zbog terorizma ! ah, da , ne mozes, tvoj gazda "pregovara" s njim, oni su stari drugari, steta ...

SNS

22.05.2020. 11:08

Verovatno se Tči sad predomoslio, kad je čuo da se Vulin protivi njegovim snovima.

Joksa

22.05.2020. 11:35

Rezolucija 1244 nasa vojska i policija moraju da umarsiraju na Kosovo i Metohiju bez ikakvog rata jer je to deo SRBIJE kome se to ne svidja pravac Albanija ili EU (Nemacka-pokrovitelj).

ivan

22.05.2020. 11:43

Ako vam je plan jednako dobar kao i za KiM,i ako se vi politicari budete opet pitali,tako sposobni,sve je moguce.Samo se nadam da ce se pitati narod.

naranca

22.05.2020. 12:25

Nisu to snovi to su fasisticke halucinacije naseg prijatelja Hasisa Tacija.Tako je I Hitler oslobadjao Poljsku

Volja naroda

22.05.2020. 13:23

Tako si govorio i za Kosovsku vojsku i za Takse.....ceo Jug Srbije u skoro svim gradovima ima albansku većinu 80-90% i tu treba samo referendum i ništa drugo.

Чеда

22.05.2020. 14:22

Хероин и халуцинације... Него што не хапсимо тог монструма, терористу и злочинца? За шта служе специјалне јединице војске и полиције

Pistol snovi

22.05.2020. 14:33

Albanci zaljubljeni u Srbiju pa bi da Kradu metar po metar .Lopovi ostaju Lopovi toje sve Sto Znaju Albanci . Nekada dokazu Da nije Istina pa cemo Da promenimo Mišljenje.

Миле О.

22.05.2020. 15:51

Браво Вулинтако покажи зубе тим штакорима смрдљивим.

milan lala

23.05.2020. 19:32

Moze Tachi i sva ta UCQ zlocinacka bulumenta da sanja sta hoce , no kad se probude, a bice to vrlo brzo , shvatice da je KiM pokraina u Republici Srbiji a oni otuzenici za teske ratne zlocine . Srbija je sve jaca ekonomski i vojno a prijatelji Srbije Rusija i Kina polako ali sigurno preuzimaju glavnu ulogu na planeti , dok mentori UCQ terorista nepovratno gube uticaj i moc na planeti. KiM je Srbija . Bice uskoro maratona Pristina -Tirana via Prokletije za sve UCQ teroriste na KiM .