Novi lomovi u Savezu za Srbiju: Demokrate neće da dođu na Đilasov protest

D. MILINKOVIĆ

29. 04. 2020. u 12:01

Нови ломови у Савезу за Србију: Демократе неће да дођу на Ђиласов протест
Jerkov: To je neozbiljno i neodgovorno ponašanje. Živković: Ne učestvujem u amaterskim akcijama
BROD Saveza za Srbiju ozbiljno je zaljuljan i to zbog sukoba oko političke "korona strategije", koju pojedini lideri ovog bloka, pre svih predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, pokušavaju da proguraju.

Do klinča je došlo zbog dva plana koja je inicirao Đilas: prvi - da se u seriji pisama žale Evropskoj uniji na stanje "demokratskih prava u Srbiji", a drugi - da se u četvrtak, u 18 časova, organizuje protest opozicionih poslanika i prvaka ispred Skupštine Srbije, a zbog mera Vlade Srbije u borbi protiv epidemije virusa korona.

Kako saznajemo, poslanici Demokratske stranke neće se pojaviti na stepenicama parlamenta, jer "ne vide smisao i poentu ove akcije". Poslanica DS Aleksandra Jerkov kaže nam da oni o protestu nisu razgovarali ni sa kim i da su poziv da se okupe videli u medijima:

- Razumem potrebu građana da neke mere budu ublažene i bes zbog dugog policijskog časa, ali lično nisam za kršenje bilo kojih mera Vlade Srbije. Pozivi na protest su neozbiljni, to je neodgovorno ponašanje i prema drugima i prema sopstvenom zdravlju.

Na proteste neće ni Zoran Živković, lider Nove:

- Prvo, nisu me pozvali na bilo kakve konsultacije oko toga. Drugo, nije mi jasna smisao protesta. I treće, neću da učestvujem u amaterskim političkim akcijama.

Prema nezvaničnim informacijama, na protest neće doći ni poslanice Narodne stranke Vuka Jeremića - Sanda Rašković Ivić i Dijana Vukomanović.

Inače, Đilas i Jeremić u ponedeljak su se ozbiljno "zakačili" oko načina komunikacije sa međunarodnom zajednicom, a lider NS nije se tog dana pojavio na stepenicama Skupštine, kada je opozicija koja bojkote izbore držala konferenciju za štampu. Jeremić smatra da, ukoliko se već piše Evropljanima, onda to ne treba saopštavati javno, što Đilas redovno radi.


TADIĆEVI U KLUBU SA DS

POSLANICI Socijaldemokratske stranke (SDS) Goran Bogdanović i Zdravko Stanković priključila su se poslaničkom klubu DS i ubuduće se nastupati samostalno. Oni su dosad bili u klubu SDS-Narodna stranka, koji se raspao. Lider SDS Boris Tadić napisao je na "Tviteru" da je formiranje kluba sa DS važan korak ka ujedinjenju u veliku DS. Kako saznajemo, lider demokrata Zoran Lutovac nije bio upoznat sa ovim ujedinjenjem klubova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

maniks

29.04.2020. 12:32

9 velicanstvenih za cirkus. Pa ovako se ni kauboji na divljem zapadu nisu slikali .Nemogu da verujem ali slika sve govori.Stvarno neznam u kom stanju covek mora da bude da bi glasao za ovakve likove. Ovo je tragedija i katasrofa za Srbiju.

Grga pitic

29.04.2020. 13:35

Pa Vucic je malo dete za ove, pokrali sve zivo, potrosili pa I'm sad treba jos para, Sram Vas bilo.

Dr

29.04.2020. 13:53

Stavili maske i rukavice, drže 2m rastojanje, čujem uzeće i 100e. A ipak, pričaju kako su vladine mere loše, doktori ovakvi i onakvi.

Питагора

29.04.2020. 17:41

@Dr - Њихов распоред на степеницама, став, положај, уопште читава сцена личи на призор из филма "Сабирни центар" Горана Марковића.