LIDER Dveri Boško Obradović morao bi odmah da odgovara zbog poziva na oružanu pobunu! Za njega treba da se pobrine ili tužilaštvo ili psihijatrija.


Ova oštra reakcija ministra odbrane Aleksandra Vulina usledila je danas posle poziva Obradovića da "vojska i policija preuzmu vlast u zemlji i zaštite granice od migranata".


Vulin je poručio da Vojska čvrsto stoji uz svog vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i štiti ustavni poredak naše zemlje:


- Ljotićevac Obradović je pozivom na građanski rat među Srbima i nasilno rušenje legitimne vlasti još jednom obradovao sve neprijatelje naše države. On je još 2015. lagao da je Srbiju naselilo 400.000 migranata i sada nastavlja da laže.

Ministar odbrane naveo je i da je predsednik Vučić Srbiju zaštitio 2015. godine kada je migrantska kriza bila na vrhuncu, pa će je zaštititi i sada.


Obradović, koji je i jedan od lidera Saveza za promene, najpre je jutros na "Tviteru" napisao da je "potrebno hitno izolovanje Vučića u karantin jer planira izdaju KiM i naseljavanje migranata u Srbiji".


- Vojska Srbije i policija treba da svrgnu izdajnika sa vlasti i sačuvaju bezbednost države u novoj migrantskoj krizi. Pitanje je sati, a ne dana! - napisao je Obradović.

Svoje skandalozne zahteve ponovio je i nekoliko sati kasnije, na konferenciji za medije održanoj u holu Skupštine Srbije. Tu je optužio Vučića da granice Srbije drži otvorene kako bi, "po svaku cenu, dobio podršku nemačke kancelarke Angele Merkel i porodice Soroš da ostane na vlasti".


Istupe Obradovića osudila je i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, koja je rekla da zahtevi da se u Srbiji dogodi državni udar neće proći:


- Ovo samo pokazuje da je reč o političarima koji su u stanju i državu da žrtvuju samo da bi se dokopali vlasti.


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je izjavio da je "Obradović, srpski fašista, pozvao na puč, pobunu vojske i policije protiv predsednika Vučića":


- Njemu dosad nije uspelo da sruši legalno izabranu vlast na izborima, da preuzme RTS i Pink, da zauzme Predsedništvo Srbije i Skupštinu grada Beograda. Vreme je da fašista Obradović konačno odgovara za pozive na puč. Pa da tužilaštvo utvrdi da li je za krivičnu odgovornost ili za hospitalizaciju. U Obradovićevom slučaju oba ishoda su moguća.


POSLANICI PS: UKINUTI MU IMUNITET


POSLANICI Pokreta socijalista, čiji je lider Vulin, zatražili su da se Obradoviću ukine poslanički imunitet kako bi mogao da odgovara zbog poziva Vojsci i policiji da svrgnu Bučića. Propisi predviđaju da se to pitanje razmatra na Odboru za administrativna pitanja. Odluku potvrđuje ili odbija Skupština.