Srbija 21 izlazi na izbore: Neslaganja među demokratama izazvala odlazak viđenijih kadrova, a sve manje organizacija ostaje u taboru bojkotaša

S.S.R. - D. M.

petak, 28. 02. 2020. u 09:40

Србија 21 излази на изборе: Неслагања међу демократама изазвала одлазак виђенијих кадрова, а све мање организација остаје у табору бојкоташа

Organizacija "Srbija 21" još razmatra kome će ponuditi saradnju

Na listi Marko Đurišić, Gordana Čomić, Bojan Đurić, Miljana Jovanović

U IZBORNU trku ulazi još jedna politička organizacija, "Srbija 21 - Centar za buduću Srbiju", koja je najavila učešće na predstojećem glasanju za parlament i lokal.

Na njihovoj listi naći će se nekadašnji funkcioneri SDS Marko Đurišić i Nenad Konstantinović, ali i poslanica DS Gordana Čomić, koja je, kako je potvrdila, "u procesu isključenja iz ove stranke". U timu "Srbija 21" su i Bojan Đurić, jedan od osnivača ove organizacije i Miljana Jovanović, nekadašnja perjanica pokreta "Otpor".

Da li će se ovoj ekipi priključiti još neko od nezadovoljnih funkcionera drugih stranaka, pre svega drugih poslanika DS, trebalo bi da bude poznato narednih dana. Prema nekim najavama, ova stranka bi mogla ponovo da razmatra odluku o bojkotu, kojem se protivi značajan deo funkcionera. Ukoliko ona ostane na snazi, nisu isključeni novi odlasci iz DS.

Đurišić je poručio da su "učešće na izborima i borba jedini način da se promeni vlast Aleksandra Vučića".


PROČITAJTE JOŠ: Velika pobeda Srbije: Kurti ukida takse 15. marta


"Srbija 21" obavila je razgovore u više od 100 gradova i opština širom Srbije i u nedelju će se dogovoriti oko načina nastupa na izborima i nosiocima lista. Đurišić je poručio da je to početak procesa ujedinjenja svih demokratskih snaga i odbacio optužbe da su "Vučićeva opozicija". Gordana Čomić je rekla da se "fer i demokratski izbori, slobodni mediji i institucije ne poklanjaju, već osvajaju".

Iz "Srbije 21" nisu mogli da odgovore da li će ponuditi saradnju i Nebojši Zelenoviću, iz Zajedno za Srbiju, koji izlazi na izbore u Šapcu. Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović pozdravila je Zelenovićevu odluku da učestvuje na lokalnim izborima u tom gradu, dodajući da je to odluka prave demokratije i da pokazuje da je besmisleno pozivati na bojkot.


OBRADOVIĆ PRETI PROTESTIMA

IAKO se podrška bojkotu osipa, predsednik Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović smatra da je on već uspeo i da je "Vučić već pao". Obradović je poručio i da vlasti "još nisu pokazani zubi" i najavio niz demonstracija pre, na dan i posle izbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije