Simić o sastanku sa američkim izaslanikom: Palmeru smo iskreno predočili svoje stavove

D. Zečević

nedelja, 03. 11. 2019. u 15:45

Симић о састанку са америчким изаслаником: Палмеру смо искрено предочили своје ставове

Foto: Tanjug

Igor Simić, potpredsednik Srpske liste za Novosti opisuje sastanak sa specijalnim američkim izaslanikom za Balkan
Uprkos činjenici da se nismo usaglasili oko nekih stavova, razgovor koji smo kao predstavnici Srpske liste imali krajem prethodne nedelje sa američkim izaslanikom za Balkan, Metju Palmerom - bio je iskren. Zapravo mi smo Palmeru iskreno predočili svoje stavove, a suština tog razgovora jeste da Vlada u Prištini treba da bude što pre formirana, ali i da se istovremeno moraju poštovati propisi po kojima se moraju uvažiti legitimni predstavnici Srpskog naroda na KiM.

Ovim rečima Igor Simić, potpredsednik Srpske liste u razgovoru za Novosti opisuje sastanak predstavnika ove liste sa specijalnim američkim izaslanikom za Balkan koji je boravio u Prištini i dodaje da je ohrabrujući Palmerov stav da Srpska lista mora biti deo vlade koja će se formirati u Prištini odnosno da je nemoguće formirati Vladu bez učešća Srpske liste. I dok napominje da su predstavnici Srpske liste iznenađeni sastankom “iza zatvorenih vrata "američkog izaslanika sa Srpskim političarima sa KiM koji su na proteklim izbirima dobili minimalni broj glasova, Simić kaže da je upravo zato sastanak delegacije Srpske liste sa Palmerom bio značajan jer je ovaj izaslanik mogao čuti šta zaista misle Srbi na KiM.

PROČITAJTE JOŠ -
Predsednik Vučić o Palmerovim pretnjama: Da povuku takse, a mi da priznamo Kosovo? To podseća na šalu

A da Srpska lista predstavlja većinu Srba u pokrajini Simić potkrepljuje činjenicom da su ostali srpski političari dobili svega par stotina glasova u odnosu na 57.000 koliko ih je dobila Srpska lista.

*Šta ste vi kao predstavnici Srpske liste zapravo poručili američkom izaslaniku na ovom sastanku?

- Osim što smo analizirali predizbornu situaciju na KiM, istakli smo neophodnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine sa ciljem očuvanja mira i smanjenja tenzija na terenu, a koje se uglavnom prelivaju na srpski živalj u pokrajini.Takođe smo Palmeru naveli neophodnost ukidanja taksi, ali i podvukli da što se tiče učešća u vladi da pod ovakvim uslovima nećemo “trčati”, jer je nama od tih funkcija daleko bitniji položaj našeg naroda i njihova zaštita.

Međutim, činjenica je da neki drugi politički predstavnici koji su na proteklim izborima dobili minoran broj glasova jedva čekaju da makar i neregularno postanu deo kosovske Vlade!

- Upravo činjenice koje ste naveli, govore o njima. Da se ne osvrću ni na minimalan broj glasova koje su dobili kao znak nepoverenja srpskog naroda, ali ni u propise već da im je stalo isključivo do nekakvih fukcija.

*Ali i sam Palmer je rekao da i “neki drugi rbi treba da budu deo Vlade?

-To pitanje je za njega a jasno je zašto i Albanci ali i predstavnici međunaordne zajednice forsiraju pojedine poslušne Srbe.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Miso.Pec

03.11.2019. 17:50

Svakako da se Srpska lista nije usaglasila oko nekih stavova sa Palmerom ali zato nažalost usaglašavaju stavove oni Srbi koji nemaju legitimitet nigde ni na kakvom mestu da predstavljaju Srbe sa Kosova i Metohoije i odakle oni na nekakvim razgovorima.Narod je jasno rekao ko može da ih predstavlja u privremenim pokrainskim institucijama na Kosovu i Metohiji.

Dani Kovac

03.11.2019. 21:17

Pristina imat ce vladu od ljudi koja cvrtsto vjeruje da je Kosovo drzava, a takve nisu clanova SL.

Katmer

04.11.2019. 00:28

potpuno šizofrene stvari.Kako Srbi mogu biti deo vlade države koju ne priznaju??