Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Čileu sa Dakijem Duanom, šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola, o argumentima Republike Srbije protiv prijema takozvanog Kosova u Interpol.

Stefanović je istakao da bi eventualni prijem doveo do duboke podele ove najstarije međunarodne policijske organizacije i ugrozio bi buduću borbu protiv kriminala u svetu.

Stefanović, koji predvodi srpsku delegaciju na 88. Generalnoj skupštini Interpola u Santjagu, naglasio je i da bi eventualnim ulaskom takozvanog Kosova došlo do zloupotrebe Interpola i da bi politika zamenila policijski rad.

Pročitajte još - Stefanović: Srbija ima argumente koji potvrđuju da tzv. Kosovo ne može biti deo Interpola

Stefanović je podsetio i da je veliki broj zemalja članica Interpola prošle godine na zasedanju u Dubaiju odlučno rekao da se protivi prijemu takozvanog Kosova i da su delegati dovedeni u neprijatnu situaciju, da posle svega 11 meseci ponovo glasaju o istom pitanju, stoji u saopštenju policije.

Šef kineske delegacije Daki Duan potvrdio je podršku Kine teritorijalnom integritetu Republike Srbije i njihovu nepromenjenu poziciju prema zahtevu takozvanog Kosova za prijem u Interpol.

I Stefanović je istakao da Republika Srbija podržava politiku jedne Kine.

Foto: MUP Srbije