Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je uoči puta u Čile da Srbija ima čvrste policijske, pravne i političke argumente koji nedvosmisleno potvrđuju da takozvano Kosovo ne može biti primljeno u Interpol.


Stefanović, koji će predvoditi delegaciju Srbije na 88. Generalnoj skupštini Interpola koja se održava u Santjagu, poručio je na svom tviter nalogu da lažnoj državi Kosovo nema mesta u Interpolu.


Deo srpske delegacije već se nalazi u Čileu, gde će im se uskoro pridružiti i Stefanović u borbi da spreči takozvano Kosovo da bude primljeno u članstvo u Interpolu.

PROČITAJTE JOŠ: Stefanović: Teška borba da Priština ne uđe u Interpol


Da podsetimo, diplomatska borba protiv ovog zahteva neprekidno traje još od prošlogodišnje Generalne Skupštine u Dubaiju, na kojoj je ovaj zahtev odbijen i u narednim danima biće još više intenzivirana.


Priština je ove godine promenila taktiku, te su iz nje učestalo stizale vesti da će odustati od apliciranja i da su svesni da nemaju međunarodnu podršku, međutim iza kulisa se zapravo odvijaju ozbiljni pritisci od strane zemalja koje podržavaju nezavisnost Kosova.


Tako je i Čile koji ne priznaje nezavisnost Kosova u poslednjem trenutku odobrio prisustvo kosovskoj delegaciji na Generalnoj skupštini.