NOVOSTI SAZNAJU: Medvedev 20. oktobra govori u Skupštini

S. S. R. - S. J. M.

12. 10. 2019. u 01:02

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Медведев 20. октобра говори у Скупштини

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev AP Photo

Ugovaraju se detalji posete ruskog premijera našoj zemlji

PREMIJER Rusije Dmitrij Medvedev govoriće na posebnoj sednici Skupštine Srbije, u nedelju 20. oktobra, u 15 časova - saznaju "Novosti".

Drugi čovek Ruske Federacije dolazi u Beograd povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu 20. oktobra 1944. godine, a tom prilikom će se obratiti i poslanicima. Sednici u čast Medvedeva, osim parlamentaraca, prisustvovaće i politički vrh naše zemlje, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Prema našim saznanjima, prethodnica posete premijera Medvedeva već se nalazi u Beogradu zbog poslednjih priprema oko njegovog dolaska u našu zemlju. Domaćin gostu iz Rusije biće predsednica Vlade Ana Brnabić, a u organizaciju posete uključeni su i Predsedništvo i srpski parlament. Medvedev će imati i razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pročitajte još - Medvedev ponovo u Beogradu?

Sadašnji premijer Rusije bio je u našoj zemlji pre tačno 10 godina, kada je srpska prestonica obeležavala 65 godina od oslobođenja. Tada se obratio poslanicima kao prvi predsednik neke strane zemlje koji je govorio u Skupštini Srbije, a i njemu je naš zakonodavni dom bio prvi strani parlament u kojem je držao govor. U obraćanju je nekoliko puta ponovio koliko se divi antifašističkoj borbi našeg naroda.

- Vi ste se hrabro borili protiv fašizma. Takav otpor nacistima nije pružan svuda - poručio je tada Medvedev.

Foto D. Milovanović

OBILAZI I HRAM SVETOG SAVE

ČLANOVI ruskog i srpskog protokola dogovaraju se i o najsitnijim detaljima posete, kao i šta će sve Medvedev obići. Na "mapi" će gotovo izvesno biti i Hram Svetog Save koji se završava zahvaljujući sredstvima koje je odobrio predsednik Rusije Vladimir Putin. Više miliona evra, za finalno ukrašavanje enterijera svetinje, izdvojila je ruska kompanija "Gaspromnjeft".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije