OSTAVKA Milutina Jelićića Jutke na mesto predsednika opštine Brus zvanično je stigla u četvrtak jutro do skupštinske službe, saznaju “Novosti”. Očekuje se da predsednik Skupštine nakon konstulatacija sa odbornicima, odnosno šefovima odborničke grupe zakaže sednicu lokalnog parlamenta kako bi se ta ostavka i verifikovala, a to bi trebalo da se održi u narednih nekoliko dana.

Jutka je, da podsetimo, 1.marta najavio povlačenje sa funkcije predsednika opštine, a kako se to nije odmah dogodilo, najavljivani su protesti SzS. Odlazeći predednik je potom u sredu izjavio da je “u pisanoj formi ostavku podneo 11.aprila, a pre toga usmeno i predsedniku skupštine”. O skupu podrške Jutki govorilo se prethodnih dana,a i u četvrtak je trebalo da dođe do okupljanja.

Pročitajte još - Jutka: Podneo sam ostavku

Sudski proces protiv Jutke,po optužbama za polno uznemiravanja i nedozvoljene polne radnje nastavlja se 10.aprila, i to u slučaju oštećene Marije Lukić, koja je u prethodnih godinu dana više puta, kao i meštanke Snežana Bojić i Sandra Milanović svedočile za “Novosti” o svemu što su doživele. Njih tri su zajedno sa još četiri meštanke Brusa bile obuhvaćene krivičnom prijavom policije u Kruševcu protiv Milutina Jeličića.

Sedište opštine Brus Foto S. Babović

Dokazne radnje su podrazumevale i saslušanje svedoka pred Osnovnim javnom tužilaštvom u Kruševcu, gde je slučaj prenet sa Višeg javnog tužilaštva krajem marta 2018.godine,ubrzo nakon prijave.Dve oštećene su odustale od krivičnog gonjenja.Posle dva odlaganja, glavni pretres održan je 5.februara pred Osnovnim sudom u Brusu.Jeličić je naznačio da se neće izjašnjavati dok traje sudski postupak.