Dačić odbrusio Đukanoviću: Nije nam žao zbog rastanka sa Crnom Gorom, kamo sreće da se nismo spajali

Tanjug

28. 12. 2018. u 09:51

Дачић одбрусио Ђукановићу: Није нам жао због растанка са Црном Гором, камо среће да се нисмо спајали

Ivica Dačić
Foto: D. Milovanović

Šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, smatra da je smešno to što je crnogorski predsednik Milo Đukanović rekao da je došlo do zaoštravanja odnosa Srbije sa komšijama, Zagrebom, Prištinom, pa i sa Podgoricom
Šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, smatra da je smešno to što je crnogorski predsednik Milo Đukanović rekao da je došlo do zaoštravanja odnosa Srbije sa komšijama, Zagrebom, Prištinom, pa i sa Podgoricom, kao i da Crna Gora ne donosi antisrpske odluke, već odluke u svom interesu.

Dačić petpostavlja da Đukanović pritom misli na crnogorske interese, sto je, kako ističe, lepo, jer i Srbija donosi odluke u sopstvenom interesu.

"Treba li zbog toga da se izvinjavamo bilo kome", zapitao je Dačić.

Kao drugo je naveo da je, u istom tom intervjuu, Đukanović nagovestio da je Srbija odgovorna za ''estrukciju Crne Gore'', šta god to, kako kaže, značilo.

"Niti je Srbija bilo kom državljaninu Crne Gore zabranila ulazak u Srbiju, niti od Srbije zavisi ulazak Crne Gore u Evropsku uniju. Dakle, zbilja je smešno”, naveo je Dačić u intervjuu za podgorički Dan.

Pročitajte još - MILO ĐUKANOVIĆ NA JAVNOM SERVISU: Srbija zaoštrava odnose sa susedima, čujem samo žalopojke; SPC prema Crnoj Gori izrazito destruktivna

Dačić je ocenio da su odnosi Srbije i Crne Gore stabilni, da je Srbija otvorena za razgovor o svim temama koje obe smatraju važnim, kao i da Srbije želi Crnoj Gori ulazak u Evropsku uniju.

“Ali, ne možemo prihvatiti ulogu dežurnog krivca za svačije probleme. Na kraju, Crna Gora treba najzad da shvati da u Srbiji nema nikakvog žala zbog rastanka sa Crnom Gorom. Srećan put, kamo sreće da se nikad nismo ni spajali”, poručio je Dačić.

Prema njegovim rečima, ako neko treba da žali zbog 1918. godine, onda je to Srbija, jer je u ratu izgubila 28 odsto stanovništva.

“Na koga se Crna Gora žali na Aleksandra Karađorđevića, polu-Crnogorca, unuka crnogorskog kralja Nikole Petrovića? Uostalom, i Karađorđevići su Petrovići koji su u Šumadiju došli sa crnogorsko-hercegovačkih brda. Jedan Šumadinac, Kruševljanin ili Topličanin nikad ne bi ukinuo Srbiju zarad Jugoslavije. I zašto bismo mi žalili zbog Crne Gore? I ranije smo bili dve države. Jedino što se nikad nije dešavalo da Crna Gora i Srbija budu u sukobu. To je ono što je tragično. Uostalom, i kralj Nikola, kad je uputio proglas narodu 1914. godine, napisao je 'živelo naše milo srpstvo'. Nisam ja napisao to, nego on”, kazao je Dačić.

Šef srpske diplomatije dalje kaže da su gusle i srpske i crnogorske, ali da nikada nije čuo nijednu guslarsku pesmu o sukobu Srbije i Crne Gore.

"I zato kad iz Crne Gore govore o velikosrpskoj agresiji, ja se uvek našalim i kažem da ja samo znam za velikocrnogorsku agresiju na rukovodeća mesta u Srbiji", rekao je Dačić i poručio:

" Da zaključim, sve najbolje Crnoj Gori, ne interesuje nas šta rade, osim kada su u pitanju srpski nacionalni i državni interesi i položaj Srba u Crnoj Gori, kojih ima 30 odsto. To je suvereno pravo svake države. Sve to treba da radimo u međusobnom prijateljstvu”.

Pročitajte još - ĐUKANOVIĆ OTKRIO SPOMENIK CRNOGORSKIM KOMITIMA: Ujedinjenje - surova kazna!


Prema njegovim rečima, položaj Srba u Crnoj Gori važan je element u bilateralnim odnosima dve zemlje.

“Smatramo da su Srbi konstitutivan narod u Crnoj Gori, a nikako manjina. Inače, mi pitanje jezika kojim govore građani Crne Gore ostavljamo njima na odluku, iako je činjenica da tokom razgovora naših zvaničnika prevodioci nisu potrebni", kazao je Dačih.

Istakao je da Srbija, takođe, smatra da je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori važan deo njene istorije i kulture i da je kao takvu zvanični Beograd tretira.

"A ja lično verujem i da većinsko crnogorsko stanovništvo misli isto. Ali, sva ova pitanja mogu se rešiti dijalogom i deo su razgovora tokom susreta zvaničnika naše dve zemlje. Mislim da bi za naše odnose, ali i za unutrašnju stabilnost Crne Gore, bilo lekovito da Srbi postanu deo vladajuće koalicije. Mnogi problemi bi tako mogli da budu prevaziđeni”, smatra Dačić.

Crna Gora, smatra takođe Dačić, treba da reši slučaj Branke Milić u okviru svojih institucija, a na Srbiji je da pomogne razmenom obaveštajnih podataka i informacijama.

“Ne zaboravite da je Srbija, kao i svaka druga država, dužna da pomogne svakom svom državljaninu koji od nje traži pomoć. Ta pomoć pripada i gospođi Milić. Nadam se da će nadležne institucije obe zemlje, uz saglasnost gospođe Milić, doći do obostrano prihvatljivog dogovora”, zaključio je Dačić.

DAČIĆ: OD PRIZNANjA KOSOVA NEMA NIŠTA


Nema zvaničnog predloga ni odluke o promeni formata dijaloga Beograda i Prištine, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodaje da Priština u taj proces želi da uključi SAD jer smatra da će tako "naterati" Srbiju da prizna Kosovo. "Od priznanja Kosova nema ništa i to nije koncept", poručio je Dačić na televiziji Pink.

On je dodao da Priština želi da uključi SAD u dijalog i da promeni njegov format jer, prema njihovom mišljenju, šefica evropske diplomatije Federika Mogerini navija za Srbe.

Kaže i da Hašim Tači i drugi funkcioneri u Prištini smatraju da će u tom slučaju izvući korist i da će tako naterati Srbiju da prizna Kosovo.

"Nama ne pada na pamet da se uključi SAD, a da se ne uključi Rusija", istakao je Dačić i dodao da je Rusija jasno izrazila želju da se uključi u proces ukoliko bude pozvana.

Dačić kaže da SAD nema interes da se direktno uključi u dijalog, jer bi to nosilo i određenu odgovornost, ali ističe da ta zemlja stalno na neki način učestvuje u procesu.

"Amerika je delom promenila svoj stav da dozvoljava da se Priština i Beograd dogovaraju, ranije je bila situacija da moramo da prihvatimo nezavisnost", rekao je Dačić i dodao da su bili potrebni dugi razgovori i ubeđivanje da je predlog koji je izneo predsednik Aleksandar Vučić realan.

Dačić je rekao da je SAD izrazila spremnost da bude domaćin ukoliko se postigne neki dogovor, na kraju celog procesa, kada bi velike sile trebalo da budu garant dogovorenog.

Rekao je i da bi za promenu formata morao biti dat formalan predlog i odluka, što se do sada nije dogodilo.

"Dijalog je sada u pat poziciji u kojoj teško da može da se povuče bilo koji potez ukoliko ne dođe do ukidanja jednostranih akata Prištine", naveo je Dačić.

Rekao je i da Srbija neće prestati da lobira za povlačenje priznanja nezavisnosti širom sveta, navodeći da mi nigde nismo preuzeli obavezu da ćemo se "zalagati za nezavisnost Kosova".

Dačić je rekao i da je Kosovo zapadni, američki projekat, ali da oni koji su ga stvorili davno nisu na političkoj sceni.

Sada duvaju neki novi vetrovi i mi to moramo da iskoristimo, bez obzira što se klima neće u potpunosti promeniti, zaključio je Dačić.

Ministar je rekao da je do sada 12 zemalja povuklo priznanje, da 91 zemlja sigurno nije priznala Kosovo, te istakao da Srbija neće prestati da lobira za povlačenja priznanja Kosova.

Komentarišući povećanje carinskih taksi na srpsku robu, Dačić je rekao da Beograd nije preduzeo nijednu kontrameru i da se i predsednik Aleksandar Vučić najvise ljuti kada međunarodna zajednica poziva obe strane na primirje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (100)

Ma iskusan

28.12.2018. 11:54

@Nauta Brodic - Daje izjave kad i kako kome odgovara, a 2013. potpisuje briselski sporazum šiptarima. Šta je to, ma sitnica.

gandra

28.12.2018. 11:58

@Nauta Brodic - dacic lepo zbori - a kad dodje stani pani, savije se od prvog povetarca - u tome je problem

OBNOVIMO SEBE

28.12.2018. 15:03

@Milan Galic - Tiitini komunisti su saranili Srbiju , a Slobini socijalisti nabacali zemlju !

naranca

28.12.2018. 23:24

@Milan Galic - Molim te kandiduj se pa nas spasi I obnovi pod hitno!!!!!!!!!!!!

Aleksandra

28.12.2018. 10:16

Bravo gospodine Dacicu! Posebno mi se svidela izjava koja se odnosi na okupaciju rukovodecih radnih mesta u Srbiji. Svakako bi bilo odlicno da se prvim vozom Beograd-Bar vrate u njihovu Crnu Goru i tamo zauvek ostanu. Beograd bi tada prodisao punim plucima.

Jasna

28.12.2018. 12:16

@Aleksandra - Tužno je da se po principu dopadanja a ne razuma, ko mala deca opredeljujemo za nekoga i nešto sta političari govore. To im je posao. Pričaju sta bi ciljna grupa htela da čuje pa da posle njome manipulisu da bi dobili izbore a da rade sta oni hoće ili po diktatu moćnika koji ih plaćaju.Tužno je i to da biramo da pripadamo grupi koja ne sme da se javno ili na političkoj sceni bori za svoje nazadne ideje jer zna da nemaju prodju u Beogradu a ni drugde. Beograd je otvoren grad za sve kao i Srbija.

Max

28.12.2018. 12:48

@Aleksandra - Ne samo to,vec bi budzet Srbije bio u plusu,jer "armija" Crnogoraca zivi na tom srpskom budzetu a da iz Beograda podrzava Mila Djukanovica,je osim Matije Beckovica,ni jedan beogradski Crnogorac nije digao glas protiv antsrpske politike koja svakdnevno dolazi iz Podgorice?

Srbin sa Durmitora

28.12.2018. 10:19

Polako rođo rodom sa Kosova ! U Crnoj gori živi 250.000 Srba pravoslavaca, koji su najviše stradali od Tiitinih komunista i Slobinih socijalista. Promeni ime stranci , pa onda srbuj !

tajkunski socijalisti

28.12.2018. 15:02

@Srbin sa Durmitora - SPS je postao STS : Stranka tajkunskih socijalista !

Brale

28.12.2018. 10:24

Diplomatski govor, javni ili za medije i lokalne potrebe treba razlikovati i u skladu sa svojom ulogom koristiti. Pozeljno bi bilo govoriti sa etičkim stavom ne vredjaj ni druge ni sebe. Komentarisati bilo koji pa i istorijski dogadjaj pa tako i ujedinjenje, moze svako. Da li to ima smisla jer se proslost ne moze promeniti? Svi su generali posle bitke. I svi stojimo na ramenima prethodnih generacija. Crnogorsko oro je simbol te veze s precima a srpsko kolo govori o zajedništvu bolje od svih nas.

Stefan

28.12.2018. 10:27

Tako je gospodine Dačiću, jer vi ste rođeni u Srbiji a ne u Jugoslaviji - zajednici svih republika sa kojima smo zaoštrili svoj spoljnopolitički odnos. Ma bravo, vi baš radite u interesu građana. Svaka čast!!

Ivica i Evica

28.12.2018. 15:05

@Stefan - Dačić je rođen na Kosovu u selu pored Janjeva gde su živeli Hrvati !

tamnavac

28.12.2018. 10:33

. Jedan Šumadinac, Kruševljanin ili Topličanin nikad ne bi ukinuo Srbiju zarad Jugoslavije.@, Te 1903 - u kristalnoj majskoj noci dugih nozeva kada je masakrirano preko 200- zena,dece i staraca Obrenovica sbiji je izmaknut tepih zivota ispod nogu,a englezi su ogromnim parama koje su platili preko tajkuna Vajferta Apisu koji je prodao veru za veceru otvorili sirom vrata dojosima koji su radi sopstvene pohlepe odveli srbiju u klanicu i pakao yu- gde je zavrsila u kandzama mracnog komunizma.

Oooo, Obrenovići kažeš

28.12.2018. 11:43

@tamnavac - Jesu li to oni čiji je predak odsekao glavu Karađorđu da bi se umilio Turcima?

tamnavac

28.12.2018. 13:01

@tamnavac - Dodjosima zastane knedla u grlu pri pomenu Obrenovica,svi mi srbijanci smo preci Miloseve rascvetala srbije i svetle tradicije Nemanjica.Taj ciju je glavu poklonio sultanu Milos je ubio brata svom kumu Vujici koji mu je glavu odfikario ,a taj krvolok je prvo zaklao svog rodjenog brata a oca obesio,imate dodjosi cime da se dicite.Ali vreme kada ste se dogegali u srbiju prsta zabijenog u nos i na vlast stiozali klanjem srbijanaca je proslo,uskoro ce srbijanci da vam citaju vasu dobrotu i to javno.

Pera kojot genije

28.12.2018. 15:02

@tamnavac - Ni Obrenovici nisu cvecke ( iako ih vise poštujem od Karadjordjevica), seti se samo Timocke bune i masakra nad narodom ( tu nije bilo dodjosa kako ti kazes). A bilo je jos buna koje su isti tako nasilno gusili kao dase radi o Turcima-Osmanlijama a ne o sopstvenom narodu (Srbima).

Mika

28.12.2018. 10:38

Svaka cast, samo ovaj cas kulturnog obrazovanja trebao je da odrzi mnogo ranije, a ne da nam razni mafijasi sole pamet i matletiraju svoje i nase gradjane.

prellee

28.12.2018. 10:42

Da, Srbija dežurni krivac svima što svom narodu ne mogu ponuditi ono što su obečali. Usto, uz zajedništvo svi dobili a Srbija izgubila i ono što je imala. Kamo sreče da nikad Srbija nije bila u zajednici sa bilo kim!

Srećna

28.12.2018. 12:38

@prellee - Kako izgubila, pa dobila je vas da je branite iz pozadine društvenih mreža lajanjem na zvezde i greške predaka od kojih ste pametniji jer ste se slucajno rodili sami od sebe pa možete da zavrsite dva razreda opste uzaludne.

Opaki

28.12.2018. 10:47

Pa ministre, pusti price, nego udri zabranu ulaska najvecim srbomrscima, pouzimaj im mesta u studenjcima i na fakultetima, pohapsi mafijase i ti im sudi. Ne boli Djukanovica prazna prica, zabolece ga konkretne stvari

Ognjen161

28.12.2018. 11:02

То сте ти и твоји самоуправљачи направили 3 нове нације од Срба, наравно да теби није жао.

pm

28.12.2018. 12:29

@Ognjen161 - Aleksandar I Karadjordjevic je najveci krivac, udat za Svabicu a ne Rumunku pa nije hteo srpsku zemlju kolika vec jeste da odmah zaokruzi I okolo nje ostale, tzv h I slicno. Tito je tek iskoristio njegove temelje protiv Srba.

vh

28.12.2018. 11:23

Evo ga sad opet Šumadija 'dream' , izgleda će Dačić i njegovi istomišljenici svesti Srbiju opet na Šumadiju. Crnogorska-hercegovačka brda su bila ne samo rezervni položaj od turaka nego i centri srpske tradicije i kulture, tupavi stvore. Šumadija bi ti još bila pod turcima, da nije bili Karadjordja. Milo i Da;i' su zapravo drugari koji razbijaju Srbiju.

Pera kojot genije

28.12.2018. 14:50

@vh - Ovi sto sada vladaju CG nebi pomagali Srbiji i Srbima vec bi zaboli nog u ledja ( sto su uradili priznavanjem KiM). I napravi razliku između Hercegovaca i milogorica.

Ajde Dačiću podseti ga

28.12.2018. 11:39

Kaži mu koliko godina su građani Srbije od svojih primanja svakog meseca davali za zemoljotre u Crnoj gori i kada su svi ostali to ukinuli građani Srbije davala još punih godinu dana.

Hercegov Grad

28.12.2018. 11:47

Nikad se nismo ni spajali, jer Crna Gora je bila drzava, ako ne u isto vreme, kad Srbija, ono malo ranije!

profesor baltazar

28.12.2018. 11:47

cinjenica jeste i od nje se ne moze da pobegne, da srbija nema dobre odnose ni sa jednom drzavom bivse sfrj. isto tako nije tacno da u srbiji nema zala za raspadom i jugoslavije i rastave braka sa crnom gorom, to jednostavno nije tako, ima se dojam da sve drzave bivse sfrj beze sto dalje od srbije i smatraju da su bile okupirane i izlozene velikosrpskoj agresiji. zasto je to tako, e to treba srbi da se pitaju.tek onda ce da imaju dobre odnose sa ostalima u okruzenju.

Pera kojot genije

28.12.2018. 14:43

@profesor baltazar - Ne treba Srbija nista da razmišlja o podguznim muvama i sovinistima. Sto dalje od nas. A mi da dizemo ekonomiju i standard nasih građana i nase drzave Srbije.I da podržavamo nas narod u okruženju.

borko

28.12.2018. 11:48

BRAVO CARE DAČIĆU. SAMO DA ODEŠ I DA ZAPALIŠ SVEĆU I POLOŽIŠ CVEĆE NA SLOBIN GROB. DUGUJEŠ MU TO. NEMA KO ŠTA DA TI ZAMERI ZA TO. IPAK SI MU BIO BLIZAK SARADNIK

Lili I

28.12.2018. 11:50

bravo Dačo i ja tako mislim neka srbijanci najzad upravljaju svojom Srbijom ko više voli Srbiju od srbijanca prošli golgote i umirali za svoju Srbiju a ispostavilo se da nemogu da upravljaju njome

Hercegov Grad

28.12.2018. 11:50

Da nije bilo NOB a u kome je Crna Gora dala veliki doprinos, Srbija bi bila kraca, ne samo za Kosovo i Vojvodinu, nego jos vise!

Pera kojot genije

28.12.2018. 14:34

@Hercegov Grad - Te komunjare su i krive sto su napravljene ovakve nakaradne unutrasnje granice u SFRJ. A o zabrani prognanih Srba da se vrate na KiM i naseljavanje siptara iz Albanije da ne govorimo. Zato ne pametuj jer su i Vojvodina i KiM bili u sastavu Srbije i pre vas komunjara.

Nislija.

28.12.2018. 11:51

Bravo Ivice. Jednom se treba reci istina a ne da Srbija potura ledja za svakog.

naranca

28.12.2018. 19:20

@Lili I - Moj prijatelja Ibra"Ko je bio Hadzija bice opet Hadzija.Ko je bio fukara bice UVEK fukara"

darko

28.12.2018. 11:53

Nazalost i jedna i druga strana imaju prostake u vladi. Umesto da se uzdrzavaju od nepristojnih i provokativnih izjava, da bi zblizili narod, oni izjavljuju mrznju ne bi li sebi zaradili pone za sledece izbore. Sram da ih bude

Hercegov Grad

28.12.2018. 11:54

Tamnavac, ta ubistva 1903 idu na dusu Karadjordjevica, ciji naslednici, posle pljacke drzavnog zlata i drugig dragocenosti sto je pripadalo srpskom narodu od steane pradedova, traze jos i da um se vrati, ono sto su stekli preko narodne grbace ili su to mozda zaradili prodajuci svinje po Evropi, ili uzimajuci apanazu od rudnika koje predadose strancima u ruke?!

krivo srastanje

28.12.2018. 11:55

price za malu djecu. jedan dan vam nije zao, drugi dan kritike na bivsu vlast sto je pustila cg da se odvoji, treci dan izjava da srbija trenutno nema more.. na cije more se racuna u buducnosti? hrvatsko, né? izjave ostavljenih,davno ste procitani u cg...

Pera kojot genije

28.12.2018. 14:27

@krivo srastanje - Imamo grčko more, i znamo kod koga smo dobrodošli a vi sa bracom siptarima ruku pod ruku. I jos nesto vase kritike sto dalje od Srbije

naranca

28.12.2018. 19:18

@krivo srastanje - @perakojot Ma I Bugarsko nije lose ali je Tursko najbolje.

Hercegov Grad

28.12.2018. 11:58

Ne znam ni jednog durmitorca koji nije bio za Slobu i Tita, jedino oni koji su bili u cetnicima! Prema tome ti izdajnici ili njihovi naslednici u Crnoj Gori nece proci, da bi se kurc.... i cetnistvom, moraju sici u Srbiju!

NIKAD SRBIJA NIJE IMALA PROBLEMA S KOMSIJAMA

28.12.2018. 11:58

SRBIJA IMA PROBLEMA S USTASAMA I SIMPATIZERIMA NACIZMA, u tu grupu spada i danasnji Montenegro, kao i ostali secesionisti, koji su zarad parcanja Jugoslavije pozvali naciste u pomoc, bilo da ih jednostrano priznaju, bilo da ih naoruzaju kako bi Srbiju unistili, a razlog je taj sto je srbija bila u koaliciji borbe protiv tog istog nacizma. DEVEDESETIH SE PROBUDIO REVANSIZAM.

GALEB BIJELI- ANTE BAN

28.12.2018. 12:00

Previše i preoštro mu je Dačić odbrusio! Sada će MILO i njegova politika da budu razbijeni u paramparčad! Ovo je još jedna izvanredna pobjeda Dačića i A.Vučića,- ko zna koja po redu!

naranca

28.12.2018. 14:06

@GALEB BIJELI- ANTE BAN - Sto mu vrijjjeddddd kad nije pobjjjedio III njajacu armiju u sviujjetu.Kaj ne?

Zaki

28.12.2018. 12:09

bravo dacicu...teraj taj sljam iz srbije...sad bar imaju tu svoju prciju pa nek idu i da se nikad vise ne vrate...

empty straw

28.12.2018. 12:15

Kanda se nije dogovorio sa svojim koalicionim partnerom u vladi, jer ovaj narice i optuzuje tadasnje "nesposobne" vlasti da su 2006. dozvolile odlazak CG... Koja je zvanicna politika aktuelne vlasti po tom pitanju, interesantan sam znati?

Tine

28.12.2018. 12:16

Polako Dačić, ako se otcepi Vojvodina isto ćeš reći da ti nije žao. Nije Milo CG, dole je 30% Srba.

Нена

28.12.2018. 12:27

Ово је по оном,,побиле се јетрве преко свекрве``-јадан народ СРБСКИ.

naranca

28.12.2018. 19:02

@Nemanjic Cg - A znas kad ce vas da napusti NATO.Kad vas pretvori u crno zlato.A valja I zasluzili ste da zivite u slobodi.Hahahahahahahahahahahahah

kole

28.12.2018. 12:49

Ovo su sve Daciceve igre medijske da privuce glasace,a najveci prijatelji su privatno sa Tacijem i Haradinajom. Ovo sto se desava ,sve je klasican dogovor i igra pred narodom da se zakloni sta zajsta stoji,da se napravi pred narodom kako su svi neprijatelji okolo ,a gospoda Dacic i Ekipa najveci prijatelji Mise Banane ,Darka Sarica itd. A narod ko goveda ,kud im mahnes tuda idu ,umesto glave na ramenima nose televizor.

Leonid

28.12.2018. 12:51

Tužno je slušati ove frustrirane mazgove kako pričaju gluposti pune jeda kao da su tek izašli sa parnice posle razvoda. Još tužnije je gledati narod kako olako dopušta da ga nitkovi razjedine.

др Милан Лекић

28.12.2018. 12:55

Није вам жао? Коме то "вама"? Милу Ђукановићу, Борису Тадићу и Ивици Дачићу. Реторика двојице малих људи је у функцији цементирања "нове реалности" - постојања два народа, што је неистина. Јесмо ли у 19. вијеку по други пут, па да сада након "Хрвата" добијемо и новонарод "Црногорце". Диоклитијанци, Расијанци, Босанци и Србијанци, Личани, Сењани, Котарани, Сињани, сплитски Пољичани, Макарани, Неретљани, Захумљани, Херцеговци, Зећани, Косовци, Шумадинци, Дорћолци и Војвођани -- сви су етнички Срби

Protokolarna Kraljevina

28.12.2018. 15:10

@др Милан Лекић - Svi zanmo da bez Kralja , ne valja !! Učimo od pametnih skandinavaca .

Mississauga

28.12.2018. 12:59

Kakva slučajnost ? U isto vreme "udaraju" na Srbiju , šiptari , milogorci , suljo , američka opozicija ....

Miki-Zg

28.12.2018. 19:09

@Mississauga - Hrvati ,muslimani-Bosanci ,Sjeverni Makedonci ,zaboravi sve prisutne neprijatelje srpstva ,Engleze !

naranca

28.12.2018. 21:31

@Mississauga - @mikizg I sjetimo se nashi PRIJATELJA NJJJJemaca….Kai kai ne?

bob

28.12.2018. 13:20

Jugoslaviju je stvorila Srbija sa generalima, danasnjim Crnogorcima. Srbija gubi i gubi. Jos uvijek su duboki korijeni tog crvenog smrada. Samo u Srbiji se prica o cetnicima kao narodnim neprijateljima. Od kako je palo Kosovo, Srbi nisu imali vodju niti mudrog politicara, nego samo tudje sluge. Srbija i danas preplavljena opozicijom politicara i medijima koji bi sve prodali za malo eura ili dolara. Sve se samo raovari, a razbacani Srpski narod pati, ali vazna JU! Ta srpska masovna grobnica!

Jedan Albanac,pravi

28.12.2018. 13:38

Daco,pa i ti si Crnogorac.Sto sedis u Beogradu?Trebao si da ides.Samo nemoj da zaboravis da nijen bilo Crnogoraca,Srbia bi bisa sasvim drugacija.Ali,neka.....

Dado

28.12.2018. 13:39

Pjevaj Dacicu Turcima sevdalinke, a mi cemo pjesme o Milosu Obilicu! Trebamo mudrog politicarara da se prekine samoubilacka politka koja vodi u ponor srpski narod. Pokazite se na djelu!

Michael M

28.12.2018. 13:43

napokon malo prakticne iskrenosti. a takodje i malo reprociteta ne bi bilo lose

ANTISRPSKO

28.12.2018. 13:46

OSTAVITE ISTORIJU NA MIRU.CENITE SADASNJE ODNOSE SA CRNOM GOROM KROZ,VEC DUGOROCNO I PERMANENTNO, NEPRIJATELJSKO I ANTISRPSKO DELOVANJE MILA DJUKANOVICA.

Mladen III

28.12.2018. 14:45

Da bi neko iz Crne Gore uživao ista prava kao građani Srbije, obavezno uvesti da dokaže da je Srbin! Ne da daje izjavu kao do sad, već da dokaže. Popisnica, tj. list koji svako dobije na popisu i u kojem piše nacionalnost i jezik kojim govori ta osoba, Prijava o rođenju, koja se podnosi matičnom uredu u kojoj piše nacionalnost oca i majke, ŠV obrazac ali da je stariji od npr. godinu dana, Krštenica kojom se pokazuje da je kršten u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi - da Srbija bude samo za Srbe iz CG!

Marko

28.12.2018. 14:59

Taj milogorski polupismeni kralj kriminala i korupcije je sramota za taj narod koji živi tamo. Sve je to brozoslavija iznjedrila....

STOP bratoubilačkim težnajma

28.12.2018. 15:09

Slobini komuno-socijalisti nas posvađali sa drugima narodima , a Dačićevi tajkunski socijalsiti sa svojima ! Sada će da udare brat na brata , po zadatku svojih mentora iz Londona !

Radojko

28.12.2018. 15:13

Opet brojanje krvnih zrnaca ko je veci Srbin.Sad nam je predsednik Bosanac da li bi bilo bolje da nam je predsednik iz Sumadije ili Zitoradje?Samo ajd da se nesto kaze.

Zizi09

28.12.2018. 15:14

Dacicu jedino ti zadnjih par god odgovaras na provokacije i insinuacije ostali kao da se plase cute a drugi nam lepe etikete.

iz glave

28.12.2018. 17:58

ЦГ је као српска ушла у Ју, а изашла као антисрпска, да је српска елита током 100г Ју била српска, а не антисрпска, Ју би опстала и била у ф-ји Српства. Међутим елита и у бриселској Србији Србе третира као и Ју, зато се смањује број Срба

Vatro Marx

28.12.2018. 18:38

Zamolio bi vas dvojicu manje prepucavanja i zatezanje konca tako jos visr stvarate nemir izmedju dva naroda usko povezan. Usijane ste glave pravite se paetmil i prepotentni, narod vam je dao povjerenje da voodite zdravu poliziku. Pitajte narod u Srbiju i Crmu Goru i dobicete njihovo mislenje. Niko ne zeli danas svadju, nremir , pa i mrznju koju vi svako dnevmo saljete izmedju braca, na taj nacin nista ne postizete, samo gubite povjetenje.

V.Petrovic

28.12.2018. 20:47

Дачићу свака ти част јуначе србски тако терба томе несоју.