BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u utorak ministra unutrašnjih poslova Republike Azerbejdžan Ramila Usubova, kome je zahvalio na principijelnoj i prijateljskoj podršci Azerbejdžana u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, koja se pokazala i prilikom glasanja protiv članstva tzv. Kosova u Interpolu.

Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija opredeljena za unapređenje saradnje sa Azerbejdžanom, u skladu sa Zajedničkim akcionim planom o strateškom partnerstvu, koji je potpisao sa predsednikom Ilahom Alijevom u maju ove godine.

Plan, kako je rekao, predviđa i saradnju u oblasti bezbednosti, i na ministarstvima dveju zemalja je da jačaju saradnju u domenu borbe protiv terorizma, organizovanog i visoko-tehnološkog kriminala, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

PROČITAJTE JOŠ - VUČIĆ U POSETI AZERBEJDžANU: Pokazano ogromno poštovanje prema Srbiji

Vučić je naglasio da su se kompanije iz Azerbejdžana pokazale kao pouzdani partneri i da su dobrodošle da i dalje učestvuju u projektima u Srbiji, posebno infrastrukturnim.

Vučić je uputio je poziv Alijevu da u što skorijem periodu poseti Srbiju. Ministar Usubov istakao je da je Srbija strateški partner Azerbejdžana i naglasio da dve zemlje nemaju otvorenih pitanja, da se međusobno podržavaju po pitanju očuvanja teritorijalne celovitosti i integriteta, te da je Azerbejdžan zainteresovan za unapređenje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, ali i ekonomije.