Predsednik: Tači od Putina neće dobiti podršku za bilo šta s čime se Srbija ne saglasi; Nastavak dijaloga kada Priština počne da se ponaša u skladu sa pravilima (FOTO)

Agencije

13. 11. 2018. u 11:26

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će dijalog sa Kosovom biti nastavljen onda kada Priština prihvati da se ponaša civilizovano i u skladu sa pravilima, koja je i sama prihvatila pre mnogo godina

Председник: Тачи од Путина неће добити подршку за било шта с чиме се Србија не сагласи; Наставак дијалога када Приштина почне да се понаша у складу са правилима (ФОТО)

Foto Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će dijalog sa Kosovom biti nastavljen onda kada Priština prihvati da se ponaša civilizovano i u skladu sa pravilima, koja je i sama prihvatila pre mnogo godina.

U izjavi novinarima, Vučić je rekao da Srbija želi dijalog i da nikoga ne ucenjuje eventualnim otvaranjem novih pregovaračkih poglavlja.

"Mogu da otvore koliko god poglavlja ili nijedno, ali ne možemo da učestvujemo u dijalogu sa onima koji su kršili pravila koja su sami prihvatili. U tome ne želimo da učestvujemo, ali želimo da verujemo da će Evropska unija i ostali kojima je stalo do dijaloga da utiču na one kojima su pomagali u proglašavanju nezavisnosti", rekao je Vučić.

Govoreći o naporima Prištine da Kosovo postane članica Interpola i trudu Beograda da ih u tome spreči, Vučić je rekao da je to teška i gotovo nemoguća misija, jer su i zemlje koje ne priznaju Kosovo pod velikim pritiskom da na glasanju budu makar uzdržane, kako bi Kosovo imalo više glasova koje ga podržavaju.

PROČITAJTE JOŠ - PRIŠTINA NE ODUSTAJE OD PLANA OKO "VOJSKE": "Nišane" sever

"Da li će oni moći da zadrže tu prednost? Borićemo se da ne. Da li ćemo uspeti? Nije lako. Mi sami ulažemo u to sve što imamo. I svoj novac i svoje znanje. Borimo se i to je ono što možemo. Nemamo moćne sponzore", rekao je on.

Vučić je kao primer naveo posetu Parizu povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu gde je on išao sa dvoje savetnika i jednim pripadnikom obezbeđenja, dok je delegacija iz Prištine imala između 50 i 60 ljudi.


INTERESANTAN JE TAJ PRISTUP DA JE PROPAST ŠTA GOD DA URADIMO


Interesantan je taj pristup u kojem ako postignete dogovor onda ste uradili nešto protiv svoje zemlje, a ako ne postignete dogovor onda ste propali, primetio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na novinarsko pitanje koje je, kaže, tako koncipirano.

"Kako god da okrenete, propali ste", rekao je Vučić tumačeći takav pristup i podsetio da je Beograd vodio razgovore sa Prištinom sa osnovnim ciljem da se sačuva mir, pre svega za Srbe, koji bi u svakom drugom slučaju bili ugroženi.

"Ne računajući ubistvo Olivera Ivanovića, mislim da nije bilo drugih incidenata sa smrtnim posledicama, što je velika i važna stvar za nas", rekao je Vučić.

On je dodao da je zato ponosan što se razgovaralo sa Prištinom i posle strašnih stvari koje su radili, poput hapšenja i prebijanja Marka Đurića, iznenadnih poseta severu sa dugim cevima...

PROČITAJTE JOŠ - Vučić se sastao sa Micotakisom, zahvalnost zbog stava prema Kosovu

Predsednik je rekao da bi voleo da može da se postigne kompromis sa Prištinom, ali da nije optimista, jer neki misle da mogu da vrše pritisak na Srbiju, poput podizanja tarifa.

Vučić je rekao da je sa Prištinom razgovarao o svemu o čemu je moguće razgovarati, a da, ukoliko ne može da se razgovara, kaže da je to nemoguće. "Ako neko misli da u tome ima moje krivice, nepostojanja želje za postizanjem kompromisa, spreman sam da prihvatim krivicu, ali me nemojte osuđivati za tobožnju izjavu, a vi ste im predali sve u ruke, napravili granične prelaze između Srba i Srba... A ako ne postignem sporazum, jer ga je nemoguće postići, onda mi kažete ''tvoji razgovori su propali'', rekao je Vučić.

On je rekao da mu 2018. godina "nije propala godina" kad je reč o Kosovu i Metohiji, jer su sačuvani ljudski životi, Beograd osnažio poziciju u svetu, uspeo da pobedi na nekim glasanjima. "Znam šta je moguće, vi se krećete u granicama mogućeg i realnog, a ne bilo čijih želja", rekao je Vučić.
MERIĆEMO TRI PUTA, ČEKAMO REAKCIJU NA NAJAVU HARADINAJA

Predsednik Vučić izjavio je da će se Beograd odgovorno ponašati povodom najave Ramuša Haradinaja da će takozvana vojska Kosova biti formirana ovog meseca i da će imati tri puka, od kojih jedan na severu. "On je čovek veoma moćan, veoma snažan, može uprkos volji EU i svih zemalja EU, neka nastavi da radi šta hoće i kako hoće", rekao je Vučić.

On je naveo da će Beograd da se ponaša odgovorno i ozbiljno i da će prvo da sačeka da vidi hoće li "oni koji su sponzorisali kosovsku nezavisnost" reagovati ili ne i na koji način. "Nigde ne žurimo, za negativne mere i reakcije uvek ima dovoljno vremena. Bolje tri puta da merite, a jednom da sečete, nego da nešto radite pod pritiskom sopstvene plahovitosti", rekao je Vučić.

Naveo je da takve stvari mogu ljudski da ga razbesne i naljute, ali da mora da se sačeka, da se svima ukaže na takvo ponašanje, pa ako ne bude odgovora i reakcija, reaguje.

MOŽE TAČI DA JURI PUTINA KOLIKO HOĆE, ALI...

Nismo oduševljeni svakom fotografijom, ali svako ima svoju politiku i poziciju, kao što je ima i Srbija, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom fotografije na kojoj se u Parizu rukuju ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik tzv. Kosova Hašim Tači.

"Može Tači da juri Putina koliko hoće, ali neće dobiti podršku za bilo šta s čime se Srbija ne saglasi", rekao je Vučić na pres konferenciji i istakao da smo u ovom trenutku "mnogo daleko od usaglašavanja".

Naveo je da kao što Rusija ima svoje interese, imaju ih i SAD. "To što se ja vidim sa Trampom ne znači da će SAD da promeni mišljenje o Kosovu, kao što ga neće promenti ni to što je Tramp rekao da su Srbi veliki narod", primetio je predsednik Vučić.

Tako je uveren da ni Rusija neće menjati poziciju i da će, kao i do sada, biti uz Srbiju. Za fotografju Putina i Tačija je rekao da ne zna kada je napravljena u Parizu, gde je održana ceremonija povodom 100 godina primirja u Prvom svetskom ratu, ali zna kako je Putin reagovao na samoj ceremoniji kada je shvatio sa kim se rukuje.

PROČITAJTE JOŠ - Tači izlobirao "počasno" mesto

A povodom Tačijevih navoda o tom razgovoru, rekao je: "Nije to moja stvar. To je pitanje za Rusiju i za Prištinu. Nije na nama da vodimo računa šta će da radi velika sila kao što je Rusija, nije na meni ni da kukam...", rekao je Vučić.

"Ne verujem da je Putinu uvek lako, uprkos činjenici da EU de fakto podržava nezavisnost Kosova, a da se mi nalazimo na evropskom putu. Nije mu lako. Nismo oduševljeni svakom fotografijom. U politici nema ljubavi, već samo interesa", poručio je Vučić. Rusija je, istakao je, naš prijatelj, sa Rusijom imamo dobre odnose i imaćemo još bolje odnose. Naveo je da ruski predsednik Putin dolazi u Srbiju u januaru iduće godine, a da nikad neće otići u Prištinu.

U decemrbu, dodaje, u Srbiju dolazi i francuski predsednik Emanuel Makron, koji, naglasio je, takođe neće otići u Prištinu. Istakao je da u Srbiju dolaze i kineski predsednik i premijer i predsednik Izraela, kao i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i drugi ljudi, sa različitih strana sveta.

"Pitaju me kako mogu da poznajem Orbana i Soroša. Mogu, to je najveća pohvala srpskoj politici, jer je uspela da izvuče najviše na različitim stanama sveta", poručio je Vučić.

KUPUJEMO BESPILOTNE LETELICE OD KINE, MOŽDA I JOŠ NEŠTO


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će za Vojsku Srbije iz Kine biti kupljene bespilotne letelice u vrednosti od 30 miliona dolara i najavio mogućnost i proširenja vojne saradnje sa tom zemljom.

"Ja verujem da ćemo dobiti još nešto iz Kine, nešto dobiti a nešto platiti, ali to ću da kažem tek kada dobijem potvrdu od predsednika te zemlje", rekao je Vučić novinarima.

On je ponovo čestitao pripadnicima Vojske Srbije na uspešno održanoj vežbi povodom 100. godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu i ocenio da su ljudi u prenosu mogli da vide koliko je velika razlika napravljena u odnosu na stanje od pre pet godina.

"Bio sam ministar odbrane i znam šta sam nasledio. Jedan avion u stanju raspada. A prekjuče vam je letelo osam. Ne u hangaru, letelo je osam. Da ne pričam o uniformama, o projektu opremanja, o zaštitnoj opremi, puškama, o domaćim transporterima ili haubicama...", rekao je Vučić.


MONDOLONI POKAZAO DA JE VELIKI ČOVEK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić veoma je zadovoljan izvinjenjem ambasadora Francuske u Beogradu, Frederika Mondolonija, zbog incidenta koji se dogodio u Parizu sa rasporedom sedenja na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja kraja Prvog svetskog rata.

Francuski ambasador je pokazao da je veliki čovek i ja mu na tome zahvaljujem", rekao je Vučić i zapitao: "A, kada se to ranije neki ambasador izvinio Srbiji?".

Napominjući da je to prvo izvinjenje Srbiji, sa zapada, te da on najbolje zna šta se u Parizu dogodilo, predsednik je rekao da njega, ipak, zanimaju neke druge stvari, kao što su, na primer, francuske investicije u Srbiji.

Da li će predsednik Francuske Emanuel Makron reagovati, Vučić kaže da ne zna. "Važno je da imamo podršku Makrona na našem evropskom putu", kazao je Vučić i istakao da se ne bi kladio da će neki, koji su u Parizu, kako je rekao, bili "vidljiviji", imati takvu podršku. Vučić je ukazao i da su se u Parizu, kako je rekao, odigravale neke druge stvari, ali da se Srbija takvim stvarima nije, niti će se služiti.


DAJEM SVE OD SEBE DA IMAMO BOLjE ODNOSE SA HRVATSKOM


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je u utorak od svih nadležnih službi tražio objašnjenje u vezi sa odlukom hrvatskog Ministarstva državne imovine, koje je objavilo oglas kojim se nudi u zakup srpska imovina.

Vučić je na pitanje novinara kako će Srbija regovati na takvu odluku Hrvatske rekao da daje sve od sebe i kao predsednik Republike i kao lider najodgovornije stranke da imamo bolje odnose sa Hrvatskom i da ih ne razume - zašto svaka politika koja se tamo vodi mora da bude, pre svega, uperena protiv Srba.

“Ne razumem to”, rekao je Vučić i dodao da će ozbiljnije komentare na njihovu odluku moći da podeli sa javnošću za nekoliko dana, kada sve to bude dobro proučio.

Kaže da ne želi da daje izjave “tek onako” da bi bio popularan kod jednog dela naroda, već hoće da vidi precizno o čemu se radi, ali ne samo kada je reč o imovini poput odmarališta već i o poljoprivrednom zemljištu Srba koji su proterani.

Poljoprivredno zemljište je, kaže, još znajčajnija tema. “Ne vidim nijedan razlog za bilo kakav sukob u budućnosti, možemo da se sukobljavamo po pitanju prošlosti sa Hrvatima I misim da je tu argumentacija mnogo više na našoj, nego na njihovoj srtani, ali moramo da saslušamo. Razumem tu vrstu emocije i strasti, ali, onaj ko se bavi politikom mora na kraju da donosi racionalne odluke”, poručio je srpski predsednik.

Kako kaže, i njemu nije bilo jednostavno u Parizu (na ceremoniji obeležavanja sto godina od primirija u Prvom svetskom ratu), ali je, dodaje, morao da umiri sebe i da donese najsvrsishodniju odluku u interesu Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (180)

star

13.11.2018. 11:50

Neće ni naš predsednik da prelazi preko zahteva zvaničnika Prištine i da prihvati da se ponaša civilizovano i u skladu sa pravilima, koja su i sami potpisali.

Ur Nino sar Serbule

13.11.2018. 11:51

Priština se uopšte ne ponaša civlizovano, već suprotno, opet prete ratovima i tenzijama a EU opet ćuti.

Helena

13.11.2018. 11:52

Red bio bio da Pristina pocne da se ponasa normlano i da prestane sa provokacijama,

jkjk

13.11.2018. 11:55

Albanci se veoma loše i opasno ponašaju, iz Brisela ništa ne primenjuju, a ovamo ucenjuju, Srbija nikada neće pristati na ucene.

Ivan Ristic

13.11.2018. 11:56

Vidljivo je da se predsednik Vucic svim silama bori da spreci ulazak Kosova u Interpol i nadamo se da ce u tome uspeti.

Tomica

13.11.2018. 11:57

Kada Pristina pocne da se ponasa u skladu sa pravilima Srbija je odmah spremna da nastavi dijalog.

Рашо

13.11.2018. 11:58

Е да си се тако понашао од почетка и за полазиште узео Резолуцију 1244 и став "стандарди пре статуса" сада бисмо били на потупуно другим позицијама и имали другачију ситуацију. Али ето, сваки Србин изнова жели да провери тврдоћу зида, мокрину воде, ...

Nikola

13.11.2018. 11:58

Pristina mora otpocetu saradnju sa Srbijom kako bi smo zajedno dosli do resenja, ovakva situacija i provokacije ne vode nigde.

Milan

13.11.2018. 11:59

Srbija je navikla na dvostruke aršine međunarodne zajednice koja mora da pritisne Prištinu da se upristoji.

Gojko K

13.11.2018. 12:06

Pošto pregovori stoje u mestu već godinama i Srbija treba da zaoštri retoriku i čeka da Priština popusti.

MAKSS

13.11.2018. 12:07

Ne moze Pristina da se ponasa bahato i bezobrazno i da ocekuje da Srbija pregovara sa njima.

Milan

13.11.2018. 12:09

Rešenja za pitanje KiM nema bez dogovora sa Srbijom, ne možemo da prihvatimo jednostranu proglašenu nezavisnos. Srbija neće prihvatati nikakva poniženja po pitanju KiM i ponižavajuće predloge za rešenja

Mila

13.11.2018. 12:10

Iskreno se nadam tome, jer jedino tako mzoemo do normalnog resenja. mada imati normalan razgovor sa njima nije lako.

Maja

13.11.2018. 12:12

Lepo kaze predsednik, ne moze samo Srbija biti spremna za kompromis, mora i Pristina!

ivan

13.11.2018. 12:14

Pristina namerno sabotira dijalog zato sto oni zelenastavak nemira i mrznje u nasem regionu.

Aleksejevic

13.11.2018. 12:15

Pristina prvo treba da ispuni sto je ranije dogovoreno pa tek onda nastavak dijaloga.

dijana

13.11.2018. 12:17

veoma je tesko pregovarati sa neozbiljnim i neodgovornim predstavnicima kosovskih vlasti...ali nadamo se najboljem mogucem resenju po Srbe sa Kosova i Metohije..

gogi

13.11.2018. 12:21

Jednostavno treba prekinuti svaki dijalog dokle god se prava i interesi Srbije zloupotrebljavaju.

ANA

13.11.2018. 12:22

U izjavi novinarima, Vučić je rekao da Srbija želi dijalog i da nikoga ne ucenjuje eventualnim otvaranjem novih pregovaračkih poglavlja.

dijalog

13.11.2018. 12:30

ko ce vise sa tobom dijalog kada sve izmisljate ko prica ovde o dijalogu pobogu sta ste sve izmislili o parizu haa bog sa vama

Sima

13.11.2018. 12:32

Da smo u poziciji nikada sa tim odvratnim polusvetom nebismo imali posla. Ovako smo primorani da ih molimo na saradnju.

vesna

13.11.2018. 12:35

Zauzmite vec jednom stav i ne odstupajte od njega.Ko su oni da se ovako ponasaju,samoproglaseni i lazni!

Mile

13.11.2018. 12:36

Kada ce se podici kvalitet zivota u Srbiji .Kada ce se smanjiti cene komununalija , struje , hrane , goriva poreza i sl , a primanja povecati za 100 % .To je je interes ljudi .

Perica Iz Varosi

13.11.2018. 12:37

Договори немају никаквог смисла ако се не реализују !!!!!!!

Dani Kovac

13.11.2018. 12:38

Kojim pravilima: Ka je Kosovo JSP? Nastavak dijaloga kada Srbija počne da se ponaša u skladu sa pravilima, da Kosovo nije JSP.

Velja

13.11.2018. 12:38

Dosta smo mi tolerisali divljastvo i javasluk Pristine, vreme je da se uozbilje ako zele pregovore.

miki

13.11.2018. 12:39

Kako kaže, i njemu nije bilo jednostavno u Parizu (na ceremoniji obeležavanja sto godina od primirija u Prvom svetskom ratu), ali je, dodaje, morao da umiri sebe i da donese najsvrsishodniju odluku u interesu Srbije.

ogi

13.11.2018. 12:42

Rusija je nasa prijateljska, bratska zemlja, a Taci moze samo da sanja da ce Putin priznati nezavisno Kosovo.

Ejpril O Nil

13.11.2018. 12:50

Ko tebe pita. Nebitan si svima. To se videlo u Parizu. Dečko nebitan si. Tači ima slike kao dokaze a ti nemaš ni to.

miki

13.11.2018. 12:55

Vučić je kao primer naveo posetu Parizu povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu gde je on išao sa dvoje savetnika i jednim pripadnikom obezbeđenja, dok je delegacija iz Prištine imala između 50 i 60 ljudi.

Миле Боровиште

13.11.2018. 12:56

Ja mislim Nece tebe podrzati Kako pricas kao djete od 5 god.mama nemoj me tuci.

Шоне

13.11.2018. 13:01

Када ћеш као председник да подигнеш глас због вређања Срба и Србије.Докле виши то констатовање и жалопојке.>ДОООООООКЛЛЛЕЕЕЕ?????????

Nena

13.11.2018. 13:04

Svima je u svetu poznat Putinov stav po pitanju Kosova i svi znaju da je on na srpskoj strani i aminovace ono resenje koje Srbija prihvati, a Taci moze samo da nastavi da laze i izmislja ko po obicaju.

dada

13.11.2018. 13:07

Nasa zemlja se grcevito bori da Kosovo ne dobije dovoljno glasova za ulazak u interpol ali se vodi takva kampanja da i zemlje koje nisu priznale Kosovo makar budu uzdrzane kako bi dobili vecinu

Milan Galic

13.11.2018. 13:13

Trčite u EU. A tamo sedale sve fašističke zemlje.Nemacka Hrvatska Italija Belgija i još puno .Onda smo i mi.

Maca

13.11.2018. 13:18

Sacuvati mir,uspeti naci kompromis sa Pristinom koja vodi politiku ucene ne postujuci pravila je interes Srbije.

Cika Boris Fr

13.11.2018. 13:20

Ova danasnja srpska vlada non stop prica da nece nikad priznati nezavisno Kosovo, pa kako onda pricate da ste vi za pregovore sa vladom Kosova oko razgranicenja znaci, logicno vi ste je vec priznali.

Mija

13.11.2018. 13:20

Pristina igra protivpravno a Srbija se sa tim, naravno ne slaye. Putin podrzava Srbiju u potpunosti a to sto se ponasao lepo prema Taciju je odraz kulture i dostojanstva, sto Taci ni ne zna sta je.

неимени

13.11.2018. 13:22

Космет је у Србији. Нико нема право да то мења, измењује и прекраја. Исто тако нема никакве потребе да се тај исти нико бави адвокатуром у име Путина. Путин је кадар да говори у своје име и он то веома добро ради.

Janja

13.11.2018. 13:23

Meni daluje da je na ceremoniji bilo toliko glupo sto je zlocinac Taci stajao iza svetskih lidera da je to prosto smesno! I Taci treba da skapira da ga Putin nije ni primetio....

Predrag

13.11.2018. 13:27

Putin podržava interese Rusije, i normalno je da će podržati sve što je u Ruskom interesu. A ti Presjedniče ako misliš da se istovremeno može sjediti na više stolica, varaš se....Svaka stolica ima svoju cijenu, a Srbija je toliko mala da to izdržati nemože.....Strah me je da će zbog nedefinisane politike vrlo brzo nestati.....

Boris

13.11.2018. 13:35

Trebamo malo sada i mi neke uslove da počnemo da postavljamo Prištini,neka vide da je Srbija ozbiljna država puna ponosa i dostojanstva

Pera Detlić

13.11.2018. 13:35

Jedno pričaš, drugo radiš, treće zaobilaziš istinu, tako se to neradi, pročitan si,

Mika

13.11.2018. 13:44

Cinjenica je da je Rusija Srbiji iskren prijatelj, a Taci se moze samo nadati poboljsanju odnosa sa Rusijom.

Maka

13.11.2018. 13:45

Tek kada se Pristina pocne pridrzavati dogovorenog, onda se moze nadati boljim odnosima sa Rusijom.

milan

13.11.2018. 13:49

Teska situacija ali nadamse da ce Srbija na celu sa Predsednikom Vucicem naci idealno resenje.

gandra

13.11.2018. 13:49

vazno da je tvojoj prici poverovala tetka zivka koja mota sarme dok slusa tvoje obracanje javnosti

bananana

13.11.2018. 13:49

Vucic ce uciniti sve da postigne dogovor sa Pristinom...mada je to sa Albancima vrlo tesko

Mirko

13.11.2018. 13:51

Rusija će uvek biti tu za Srbiju, nemojte da pričate gluposti na osnovu jedne beznačajne fotografije.

Nemanja

13.11.2018. 13:52

Rusija nikad nece priznati Kosovo, moze Taci Putina vuci za rukav koliko god hoce, a kad se unormale mozda i nastavimo dijalog.

ŠoNe

13.11.2018. 13:53

Pazi kojih budalastih komentara ,,tači ima slike ti nemaš ni to,, A to što Predsednik Vučić malo mali ode kos Putina,Erdogana,Merkelove pa u kinu ove ostale neću ni da nevodim, to nema veze bitno je što su i Putinu podmetnuli Taćija.

Dzo

13.11.2018. 13:54

Videli smo vec kako su pristinski zvanicnici leteli i vijali strane drzavnike da se slikaju i po Njujorku, Taci je to isto uradio u Parizu, nikakav dogovor nije uspeo da napravi.

Ana

13.11.2018. 13:55

Putin podržava stavove Srbije što se tiče Kosova tako da se Tači uzalud nada da će dobiti njegovu podršku.

nevena

13.11.2018. 14:20

Svaka čast, konačno da Srbija zada udarac a ne samo da ih prima, kada povuku poreze nastavak dijaloga

Tijana

13.11.2018. 14:22

Rusija će uvek biti na našoj strani.. Albanci treba da se uozbilje i da pokušamo normalizovati odnose, mi smo pokazali više puta da smo spremni na to, za razliku od njih!!

Lazar

13.11.2018. 14:38

Srbija ima punu podršku Rusije i Putin je jasno rekao da će podržati ono što bude i Srbija podržavala.

Lampica

13.11.2018. 14:54

Rusija je uz Srbiju, a Tači neka uživa u fotografiji sa Putinom, jer mu je ona krajnji domet.

Pjer

13.11.2018. 15:02

Putin neće zaboraviti da samo Srbija ,iz Evrope,nije uvela sankcije Rusiji i da je to izraz pravog prijateljstva !!!

SASA

13.11.2018. 15:25

Veliki prijatelj nase zemlje Rusija podrzava svaki nas korak, i hvala im na tako velikoj podrsci!

Veljko

13.11.2018. 15:49

Sumnjam da ce se oni ikada tako ponasati, pokazali su kakvi su zapravo, a takvi se retko menjaju.

Nena

13.11.2018. 15:57

Ogromani prijatelj nase zemlje Rusija podrzava svaki nas korak, i hvala im na tako velikoj podrsci!

dana

13.11.2018. 15:58

Rusija nam nece okrenuti ledja jer nas pre svega spaja iskreno prijateljstvo!A sto se dijaloga tice,ne vredi razgovarati o njemu sve dok druga strana ne shvati da je neophodna saradnja!

Era

13.11.2018. 16:39

Taci moze samo da provocira jer jedino to i ume,Putin cvrtso brani interese Srbije i uradice sve sto je u njegovoj moci da se nadje resenje i podrzace ga.

Zoran74

13.11.2018. 16:52

Одавно је јасно да Албанци не желе договор,да опструишу сваку могућност договора.

janko

13.11.2018. 17:09

Rusija je nas istorijski prijatelj i tu nema diskusije .Sto se Tice rukovanja Putina i Tacija to je stvar protokola i uljudnosti Putinanista vise .

sava

13.11.2018. 17:28

ne vredi razgovarati sve dok Priština ne shvati da je neophodna saradnja i ispunjavanje dogovora.

Petar

13.11.2018. 17:55

Imamo 100% podršku Rusije,fali nam samo 1% podrše Amerike i u nedostižnoj prednosti smo 101/99.

Miki

13.11.2018. 17:55

Rusiju i Srbiju veze iskreno prijateljstvo sto nije slucaj sa Pristinom. Zna se Putinov stav po pitanju Kosova i Taci moze samo uzalud da se nada da ce dobiti podrsku Rusije!

Tamy

13.11.2018. 18:23

Cinjenica je da Taci nikad nije bio, a ubedjena sam, da nikada i nece biti gost u Moskvi, pravi pokazatelj da Rusija podrzava Srbiju kada je kosovski problem u pitanju.

Toma

13.11.2018. 21:22

Uz ovakvu neozbiljnost Prištine nastavak dijaloga, na našu žalost, nije moguć. To se mora promeniti.

Jana

13.11.2018. 21:24

Rusija nije zemlja koja se može kupiti albancim novcem zaradjene trgovinom narkotika.

Mrka

13.11.2018. 21:25

Neće Tači dobiti nikakvu podršku jer njegova dela govore umesto njega a takva dela Rusija ne podržava.

Sara

13.11.2018. 21:39

Jedino kompromisom se može doći do rešenja.Rusija je naš iskreni saveznik i podrška u svemu.

Jova Ko

13.11.2018. 21:42

Neke stvari teško se menjaju kao i stav Prištine da je njen interes najvažniji.

Ceca

13.11.2018. 21:50

Nikad nećemo posumnjati u prijateljstvo i podršku Rusije ma šta izjavljivali prištinski zločinci.

tamara

13.11.2018. 21:56

Rusija i Srbija imaju tradicionalno dobre odnoste i to ce uvek tako biti. Srbija ima jaku podrsku od Rusije.