Haradinaj: Protiv sam ustupanja teritorije, jesam za pregovore

Tanjug

sreda, 28. 02. 2018. u 19:07

Харадинај: Против сам уступања територије, јесам за преговоре

Foto: Tanjug/AP

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio za Bi-Bi-Si da je u potpunosti protiv "ustupanja teritorije" Beogradu i "promene granica
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj, protiv koga je Srbija kao bivšeg komandanta takozvane OVK izdala poternicu zbog počinjenih ratnih zločina, izjavio je danas za Bi-Bi-Si (BBC) da je u potpunosti protiv "ustupanja teritorije" Beogradu i "promene granica", jer "takve priče dovode do tragedija".


Na pitanje da li je spreman da ustupi severni deo teritorije Kosova Beogradu, kako bi se rešio spor između dve strane, Haradinaj je odgovorio da su "priče o teritorijama dovele do tragedija i ratova na Balkanu", istakavši da ne želi još jedan rat u regionu.


Pročitajte još: Problemi u parlamentu tzv. države Kosovo zbog Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom; Haradinaj: Moguće da se glasanje odloži


Novinar britanskog medijskog servisa konstatovao je da Haradinaj ima "prozor mogućnosti", a to je, ističe novinar emisije "Hardtok", predsednik Srbije Aleksandar Vučić, "koji je rešen da uvede Srbiju u evropsku budućnost i mnogima se čini spremnijim za kompromis nego što su to bili srpski lideri u prošlosti".


"Zainteresovani smo da sednemo za sto sa predsednikom Vučićem i da završimo ono što je ostalo otvoreno između Kosova i Srbije - a to je priznanje", rekao je Haradinaj.


Pročitajte još: Haradinaj dobio albanski pasoš


Međutim, naglasio je da o razmeni teritorija ne želi da razgovara jer je, ponovio je, to dovelo do ratova u prošlosti.


"Ako otvorimo to pitanje, to je priča bez kraja i konca. Ja sam u potpunosti protiv toga. Još nosimo rane iz ranijih tragedija i ne želimo da ih ponovo otvaramo", zaključio je Haradinaj za BBC.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Inat

28.02.2018. 19:48

Nemas ti tu nista svoje,pa nemas nista da das.Pritom nisi u stanju sam da se odbranis,pa se ti ustvari i ne pitas.A kada ne budete trebali Amerikancima...uzecemo mi sami SVE sto je nase!

vladimir

28.02.2018. 20:34

....ti ništa ne "ustupaš", ti /sa tvojim gazdama/ pokušavaš da OTMEŠ, ono što ti ne pripada, a za to će mo se ipak mi pitati!

Čika Velja

28.02.2018. 20:40

Sta mislis Ramuse,kako bi se sad zavrsio rat izmedju Srba i siptara jer ste sad ostali bez mogucnosti NATO intervencije i bez mogucnosti upada na Kosovo preko albanske teritorije??? A u pravu si da bi to bila tragedija! Zato prihvati kompromis u dogovoru jer vrlo lako mozes da ostanes bez svega!!! A shvatas da ovog puta Rusi ne bi sve gledali skrstenih ruku,sto bi tragediju samo uvecalo!?!?

Jovo Vrdalama

01.03.2018. 02:22

@Mamino pravce - Nije nego kad je ono bio u Pariz dobio je dipljom sa Sorbon

Radovan

28.02.2018. 22:27

Kosovo da ustupa teritoriju Beogradu?????Ajte novinari, molim vas,,ako siptari ne postuju Srbiju,vi bi morali.Ili vam je tesko da napisete SRBIJA??

Виђи ти њега!

28.02.2018. 22:35

Само Србија треба да му уступи ЦИЈЕЛО КиМ!?!?!?

Gej Srbin

01.03.2018. 00:13

Odlicno, i Haradinaj je protiv ustupanja teritorije, sto ce reci, jos samo Vucic da se saglasi i Kosovo ostaje u okviru Srbije! Znaci, nema ustupanja teritorija nikome i nikada, makar ni 2%.

Рики

01.03.2018. 01:45

Очигледно је да албанско племе више напредује од српског. Боље се сналазе у овом савременом добу, и на крају ће изаћи као победници.

Srđa

01.03.2018. 05:23

Kao da se vi nešto pitate! Biće kako se veliki dogovore, vi ste samo piuni u njihovoj prljavoj igri.

GALEB BIJELI- ANTE BAN

01.03.2018. 15:52

Sama izjava Haradinaja da je za pregovore je ogromna i najveća zasluga predsjednika Srbije- A.Vučića! A.Vučić će sigurno opet dovest čitavo Kosovo i Metohiju pod upravu i vlast Srbije!

ZIKI

01.03.2018. 20:51

Ramuse,ti si proizvod Milosevica.Da je on bio Srbin,a ne Crnogorac,ne bi ni doslo do rata,niti bi doslo do otcepljenja Kosova.Ali,ne bi ni tebi bilo.Ti bi bio sada negde na zapadu,ili bi bio u zaqtvor,ili na nekoj gradjevinskoj preduzeci.Ali,zahvali se ti Slobi.Isto vazi i za tvog sefa Tacija.Ako ako.