Jeremić: Osnivačka skupština Narodne stranke 22. oktobra

Tanjug

utorak, 03. 10. 2017. u 20:00

Јеремић: Оснивачка скупштина Народне странке 22. октобра

Foto A.Stanković

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić, najavio je danas da će 22. oktobra biti održana Osnivačka skupština Narodne stranke koja će, kako je naveo, biti stranka političkog centra

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić, najavio je danas da će 22. oktobra biti održana Osnivačka skupština Narodne stranke koja će, kako je naveo, biti stranka političkog centra.

"Narodna stranka će pokušati da premosti neke od podela u našem društvu, pre svega podelu na građansko i nacionalno", kazao je Jeremić za Radio-televiziju Vojvodine.

Jeremić je naveo da je verovatno da će on biti na čelu stranke, ali da će to ipak odlučiti Osnivačka skupština 22. oktobra.

Narodna stranka je, kako je podsetio, nastala kroz ujedinjavanje sa Narodnim pokretom Srbije Miroslava Aleksića, sa kojim su on i njegovi saradnici imali blisku saradnju.

"U tom procesu ujedinjavanja i ukrupnjavanja izbegli smo birokratske smicalice koje su mogle da nastanu prilikom registracije. Da se išlo u pešačko skupljanje potpisa za Narodnu stranku, u svakom trenutku neko je mogao da promeni ime od tih 117 ili 118 partija koje postoje u Srbiji", naveo je Jeremić.

On tvrdi da će Narodna stranka doneti novi kvalitet u politički život Srbije u vidu ljudi koji su se pokazali u profesionalnom smislu, ali imaju želju da se uključe u politički život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije