Ambasador Norveške novi šef Misije OEBS na Kosovu

Beta

18. 07. 2016. u 17:37

Aktuelni ambasador Norveške u Prištini Jan Bratu imenovan je za novog šefa Misije OEBS na Kosovu i Metohiji

Амбасадор Норвешке нови шеф Мисије ОЕБС на Косову
PRIŠTINA - Aktuelni ambasador Norveške u Prištini Jan Bratu imenovan je za novog šefa Misije OEBS na Kosovu i Metohiji, potvrdila je danas ta organizacija.

Portparol OEBS na Kosovu Senad Šabović rekao je agenciji Beta je da će Bratu funkciju šefa misije preuzeti početkom oktobra.Predsednik Kosova Hašim Tači čestitao je sinoć na fejsbuku ambasadoru Bratu izbor za šefa misije OEBS na Kosovu.

Diplomatsku karijeru, Bratu je počeo u Norveškom institutu za međunarodne poslove krajem sedamdesetih godina prošlog veka, nakon čega se zaposlio u MIP Norveške. Od 1990. do 1993. godine obavljao je funkciju ambasadora Norveške u Kuvajtu, a zatim vršioca dužnosti savetnika za ekonomske poslove ambasade Norveške u Londonu.

U periodu od 1996. do 1999. godine radio je kao savetnik za balkanska pitanja, zadužen za razvoj politika i koordinaciju norveške politike i aktivnosti na Zapadnom Balkanu. Tokom 1999. i 2000. godine obavljao je dužnost pomoćnika generalnog direktora za Zapadni Balkan u Odeljenju za evropske poslove, da bi od 2000. do 2006. godine radio kao zamenik generalnog direktora i šef Odseka za poslove Zapadnog Balkana u Evropskoj komisiji.

Bratu je od 2006. do 2011. godine obavljao funkciju ambasadora Norveške u Bosni i Hercegovini. Do sada je bio ambasador te zemlje na Kosovu i Albaniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Obnova kraljevine

18.07.2016. 21:53

@Albanac - Norveška je kraljevina i na sastanke moramo poslati ljude koji to uvažavaju i poštuju, ane levičare koji to negiraju.