Cvijan predstavio Republikansku partiju

Tanjug

22. 01. 2014. u 15:08

Osnivač i predsednik stranke Vladimir Cvijan predstavio je ciljeve, program i rukovodstvo ističući da je to prva stranka koja je izričito rekla da "ne podržava vlast jednog čoveka"

BEOGRAD - Republikanska partija predala je danas Ministarstvu pravde i državne uprave zvaničan zahtev za registraciju, rekao je osnivač i predsednik te stranke narodni poslanik Vladimir Cvijan, koji je predstavio ciljeve, program i rukovodstvo stranke.
Cvijan je na konferenciji za novinare rekao da je Republikanska partija prva na političkoj sceni Srbije koja je izričito rekla da "ne podržava vlast jednog čoveka".

Prema njegovim rečima, oni se zalažu za vlast institucija, nadležnih tela i zakonom određenih organa.
Cvijan je istakao da će ta stranka izaći na beogradske izbore, a kao kandidata za gradonačelnika predstavio je glumca Vladimira Rajčića.

"Režirao je 'Srpske ožiljke', film kojim je svetu prikazao kako izgleda stradanje Srba. Živeo je i studirao u Beogradu, oženjen je, ima ćerku, govori sedam jezika. Ugledan je funkcioner Republikanske partije u Americi i lični prijatelj s njenim vrhom", objasnio je Cvijan.

Kao glavni adut u privlačenju birača, lider republikanaca je istakao ekonomski program stranke.
"Zalažemo se za oslobađanje privrede od nameta, za smanjenje poreza na plate i na dobit, naročito inestitora koji zaposle naše državljane. Zalažemo se da se smanje akcize na benzin, PDV i porez na imovinu", naveo je Cvijan.

On je poručio da je Srbiji potrebno da se kao alternativno sredstvo plaćanja uvede evro, "bankarska tajna", kao i ofšor zona.
Cvijan je kao jednog od osnivača partije i člana najužeg rukovodstva predstavio predsednika Reformističke stranke iz Niša Aleksandra Višnjića, zatim Nikolu Sandulovića koji je svojevremeno bio član obezbeđenja Zorana Đinđića, nekadašnju odbornicu SNS u Zrenjaninu Svetlanu Đajić, bivše članove SPO i JUL Dragana Šašića i Draganu Kuzmanović...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Dragan

22.01.2014. 15:39

Pošto ne podržavaš vlast jednog čoveka predlažem da uvedete kolektivno predsedničko mesto,pa da ne budeš ti predsednik stranke,nego vas 10.Odmah dokaži svoje zalaganje za demokratiju.

Mister No

24.01.2014. 07:02

@Dragan - To vec postoji na politickoj sceni Srbije.Pokret Dveri nema predsednika vec staresinstvo od vise ljudi.Oni su znaci najvece demokrate a nacionalisti.

Čedomir Činić

22.01.2014. 16:33

Uspesna transformacija Srbije iz komunizma u demokratiju i vladavinu svih sloboda ljudskih prava, ce najverovatnije zahtevati ekspertizu a ne nove politicke stranke.

daka

22.01.2014. 21:18

Republikansku partiju u Srbiji osniva Cvijan, pa to je i tragicno i komicno,Da li on u opste ima neki program, s obzirom da je partiju stvarao nekoliko dana.

Сомбор

23.01.2014. 04:06

Njima je vodeci kandidat americki drzavljanin, "ugledni funkcioner Republikanske stranke u Americi"? Od ovoga ne treba vise; i slepcu je jasno odakle vetar duva.

Sokolac

23.01.2014. 13:00

Nije mi jasno je li to politička stranka ili je neko udruženje građana. Prosto ne mogu da poverujem da su skupili određen broj potpisa da registruju stranku.

AlmaD

23.01.2014. 20:46

Cvijan-kec u rukavu. Okupio tamo neke JUL-ovce... o Bože, kakva stranka, takvi i članovi.