Ujedinjeni regioni Srbije postali politička partija

Tanjug

21. 04. 2013. u 10:54

Уједињени региони Србије постали политичка партија
Ujedinjeni regioni Srbije postali su jedinstvena politička partija, a osnivačka skupština održana je u Kragujevcu

KRAGUJEVAC - Predstavnici stranaka koje čine Ujedinjene regione Srbije (URS) održali su u nedelju u Kragujevcu osnivačku skupštinu nakon koje je ova koalicija prerasla u jedinstvenu političku partiju.

Prva izborna skupština stranke biće održana 19. maja, najavio je lider URS Mlađan Dinkić.

Na osnivačkoj skupštini usvojeni su Statut i program stranke, a do izborne skupštine biće prikupljeni potpisi za registraciju stranke.

Dinkić pozvao je danas sve one "koji veruju u ideju evropske Srbije, a razočarani su strankom koja je vodila prethodnu vladu" da se pridruže URS.

Prema njegovim rečima, u toku je završno pisanje akcionog plana reindustrijalizacije Srbije, koji je faktički plan za zapošljavanje građana, i njegovom primenom će biti načinjen suštinski korak ka tome da se u svih 160 gradova Srbije napravi ekonomski preporod kako bi svi regioni imali jednaku šansu.

"URS, ne da su opstali, nego jačamo svakoga dana. Ko god je mislio da je gotovo treba da zna da je za nas tek počelo", istakao je Dinkić.

"Svakog dana moramo da idemo širom Srbije da pomognemo narodu koji nema posla da ga dobije. Zavisimo od loše ekonomske sitacije u EU i ne možemo preko noći to da napravimo, ali sa ovakvim radom kakav smo imali u resorima koje vodimo možemo da uspemo", uveren je Dinkić.

Prema njegovim rečima, Kragujevac, koji je domaćin osnivačke skupštine URS, jeste simbol borbe za decentralizaciju i simbol mogućnosti ekonomskog preokreta koji su izneli jaki lokalni lideri i građani koji ih podržavaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Čedomir Činić

21.04.2013. 17:26

Vec duze vreme se o tome razgovara o regionima, na koji deo u tom procesu je danas rec. pred pripremni, politicki i procedure ili izvrsni deo.

Čedomir Činić

22.04.2013. 08:36

@Čedomir Činić - Decentralizacija to je prvi deo privatizacionog procesa. Trgovina sa narodnim vlasnistvom nije proces privatizacije.

Zaplanjac

22.04.2013. 13:11

G-dinu Dinkicu se treba zahvaliti i zamoliti ga da se izgubi iz Drzave Srbije. Jel on smatra razvitkom Srbije to sto je doveo, dao dzabe zemljiste i subvencije 9000 eura po radniku stranim kompanijama, a nasa deca rade kod istih za 200 eura mesecno (primer Jura u Nisu, Leskovcu i Kragujevcu). Da li se moze sa takvim standardom ziveti??? Sramota. Nikada necu biti pristalica nijedne politicke stranke, ako je u njoj doticni gospodin.

Slobodan

23.04.2013. 17:00

Prestanite sa plaćenim komentarima i pustite čoveka da radi. Zar mislite da u Srbiji postoji čovek koji bi ga mogao zameniti i koji bi imao hrabrosti da prihvati odgovornost funkcije.