U Šapcu članovi GIK iz redova SNS danonoćno čuvaju izborni materijal:Taoci smo jednog čoveka

A. DELIĆ

četvrtak, 02. 07. 2020. u 17:25

У Шапцу чланови ГИК из редова СНС даноноћно чувају изборни материјал:Таоци смо једног човека

Foto A. Delić

- Žalosno je čime se služi Nebojša Zelenović da bi "kupio" sebi još malo vremena na vlasti - rekao je kandidat SNS za gradonačelnika Šapca dr Aleksandar Pajić
ŠABAC – Članovi šabačkog GIK-a koji predstavljaju SNS u tom telu, danonoćno stražare ispred depoa u Gradskoj upravi, čuvajući džakove sa izbornim materijalom od zloupotreba. Ovo su na konferenciji za medije saopštili naprednjaci, uz najavu da će se ponovo obratiti višim instancama jer GIK odbija da postupi po odluci Upravnog suda i raspiše ponovljene izbore na 27 birališta.

- Žalosno je čime se služi Nebojša Zelenović da bi "kupio" sebi još malo vremena na vlasti - rekao je kandidat SNS za gradonačelnika Šapca dr Aleksandar Pajić. - Imamo informacije da se ubrzano radi na uništavanju svih dokaza o nelegalnom poslovanju Gradske uprave u poslednjih 6 godina.

Odlukom Upravnog suda u Šapcu, podsetili su u SNS, lokalni izbori treba da budu ponovljeni na 27 biračkih mesta. Međutim, predlog da novo glasanje bude zakazano za 6.jul, na sednici GIK-a odbijen je sa 14 glasova protiv, koliko u tom telu imaju predstavnici liste Nebojše Zelenovića i njegovih koalicionih partnera.

- Na delu je flagrantno kršenje zakona. Predsednik GIK Budimir Pavlović propustio je da proglasi rezultate izbora, o prigovorima se odlučivalo neblagovremeno i uz probijanje rokova, uz besomučno pregledanje materijala i sa kašnjenjem od više sati - rekla je članica GIK Bojana Čurović.

Prema njenim rečima, poučeni iskustvom iz marta ove godine, kada su se predavali potpisi za odborničku listu - nakon čega je "volšebno" nestao jedan ključan dokument, ona i njene kolege koje predstavljaju SNS, prinuđeni su da stražare ispred depoa, gde se nalaze džakovi sa glasačkim listićima.

- Izborni materijal nije ni na koji drugi način obezbeđen. Može se desiti da upotrebe neupotrebljene listiće ili slično. Situacija je neprijatna i osećamo se kao taoci. Neophodno je odreagovati i obratiti se za pomoć višim instancama - rekla je Čurović.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije