Gradski odbor Srpske napredne stanke u Užicu predao je Izbornoj komisiji zajedno s koalicionim partnerima listu „Aleksandar Vučić - za našu decu“ sa 2.154 potpisa za predstojeće lokalne izbore.

Koaliciju, pored SNS-a, čine Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Pokret kraljevine Srbije (POKS), Srpska narodna partija (SNP), Pozitivno Užice i Pokret snaga Srbije (PSS).

"Veoma smo zadovoljni brzinom kojom su skupljeni potpisi i odzivom građana, oseća se velika energija i vidi se da će ideja Aleksandra Vučića i naših koalicionih partnera imati svoj kontinuitet, verujemo još brže i snažnije. Ceo tim Srpske napredne stranke radiće u opštem interesu Užičana", rekao je član Izvršnog odbora SNS-a Krsto Janjušević.

Na listi se nalazi 67 kandidata za odbornike, među kojima je 31 žena, a prva na listi je doktorka Jelena Raković Radivojević.

"Iz političke istorije znamo da su žene uvek bile hrabre, odgovorne i borbene. Na našoj listi su vredni, stručni i profesionalni ljudi i samo timskim radom moramo krenuti u napredak i razvoj našeg grada", kazala je Raković Radivojević.

Kandidat za odbornika je i automobilista Milovan Mikica Vesnić, koji kaže da je u životu vozio mnogo trka i na većini pobedio, a da danas počinje trku, za njega najvažniju i najodgovorniju. "Ubeđen sam da ćemo u budućnosti predanim radom stvoriti još više šampiona, ne samo u sportu, već i u kulturi i ostalim poljima", kazao je Vesnić.

Aktuelni gradonačelnik Užica Tihomir Petković nalazi se na republičkoj izbornoj listi.