Dok malčanski berberin traži novo veštačenje psihijtara, Monika i dalje proživljava traume: Devojčica se noću budi i plače, ne izlazi na ulicu

J. ĆOSIN

četvrtak, 09. 07. 2020. u 07:26

Док малчански берберин тражи ново вештачење психијтара, Моника и даље проживљава трауме: Девојчица се ноћу буди и плаче, не излази на улицу

Monika K. Foto: Privatna arhiva

Porodica odlučila da otputuje u Vrnjačku Banju i odmori se uz vaučer koji su im “Novosti” poklonile
NINOSLAV Jovanović, poznatiji kao "malčanski berberin", zatražio je u sredu, kako "Novosti" saznaju, na početku suđenja pred Višim sudom u Nišu, da mu se ponovo uradi psihijatrijsko veštačenje, najverovatnije nezadovoljan mišljenjem u koje je imao uvid. Sud će razmotriti ovaj predlog.

Jovanović je krajem prošle godine oteo i zlostavljao maloletnu Moniku K. (12), iz Suvog Dola kod Niša, a uhapšen je posle petnaestodnevne potrage. Na ročištu, koje je bilo zatvoreno, tužilaštvo je iznelo optužnicu, a zbog interesa maloletne devojčice i delikatnosti slučaja detalji se ne saopštavaju.

ODMOR UZ DAR "VEČERNjIH NOVOSTI" POSLE suđenja, porodica devojčice odlučila je da na nekoliko dana iz Niša otputuje u Vrnjačku Banju i iskoristi vaučer koji im je darovao naš list. - Rešili smo da iskoristimo vaučer "Novosti" i da se malo sklonimo iz Niša. Moniki je ovde teško, ljudi je prepoznaju na ulici, pa slabo izlazi. Zatvorila se u sebe, pa se nadamo da će joj putovanje prijati - rekao nam je njen otac Robert.

Jovanović je proveo mesec dana u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, gde su mu urađena psihološka i psihijatrijska veštačenja po nalogu sudije za prethodni postupak, a nalaz i mišljenje stručnjaka dostavljeni su sudu i tužilaštvu, kao i samom Jovanoviću.

Zatvorskim kombijem Jovanović je oko 11 časova doveden u Viši sud, ali na sporedni ulaz. Stražari su ga sproveli, a potom i izveli "na zadnja vrata", kako novinari ne bi mogli da ga snimaju. I roditelji devojčice izašli su na sporedni izlaz posle suđenja, koje je trajalo oko tri sata.

U razgovoru za "Novosti" otac i majka devojčice kažu da nisu bili u sudnici dok se čitala optužnica, već su na sud bili pozvani kao svedoci.

- Aleksandra i ja smo kratko bili unutra, dali smo iskaze, opisali smo kako je naše dete nestalo tog jutra, da je krenula u školu... Objasnili smo i detetovo stanje nakon svega do danas, da i dalje proživljava traume, da se noću budi, da plače, plaši se da izlazi na ulicu zbog užasa kroz koji je prošla - rekao nam je devojčicin otac.

On je dodao i da nisu imali snage da se medijima obrate posle suđenja.

Jovanović je uhapšen 5. januara zbog toga što je 20. decembra na prevaru oteo Moniku K. Ubedio ju je da uđe u njegov auto nakon što joj je rekao da je novi električar u školi. Od tada se devojčici izgubio svaki trag, do 29. decembra, kada je pronađena u jednoj napuštenoj kući u selu Pasjača. Međutim, Jovanović je tada uspeo da pobegne policiji, a uhapšen je nekoliko dana kasnije, na seoskom groblju u Malči.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije