Milica i Jovan priključeni na mehaničku ventilaciju: U kakvom su stanju povređeni u nesreći kod Kule

Lj.P.

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 14:09

Милица и Јован прикључени на механичку вентилацију: У каквом су стању повређени у несрећи код Куле

Foto: D. Dozet

ČETRANAESTOGODIŠNjA Milica S. i Jovan V., oboje iz Vrbasa, teško povređeni u saobraćajnoj nesreći u nedelju u blizini Kule u stabilnom su stanju.
ČETRANAESTOGODIŠNjA Milica S. i Jovan V., oboje iz Vrbasa, teško povređeni u saobraćajnoj nesreći u nedelju u blizini Kule u stabilnom su stanju.

Prema rečiam dr Andree Đuretić, portparola Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, oboje povređenih jesu stabilno, međutim i dalje suu teškom stanju.

- Oboje provređene dece su priključeni na mehaničku ventilaciju, odnosno respirator - kazala je dr Đuretić.

Sedamnaestogodišnjak je, kako saznajemo u nedelju bio podvrgnut operaciji kičme. Njemu je u saobraćajnoj nesreći povređen lumbalni deo kičme, a zadobio je i povrede grudnog koša. Čertnaestogodišnja devojčica zadobila je povredu slezine i glave, a oboje i mnogobrojne posekotine po telu i izgubili su mnogo krvi.

Jovanu V. je, po prijemu u novosadsku Dečju bolnicu, ustanovljeno da je pozitivan i na koronavirusa, što je dodatno otežavajuća okolnost. U ovoj zdravstvenoj ustanovi napominju da je pacijent odmah izolovan, te da su primenjene sve mere zaštite. Svi ležeći pacijenti u Dečjoj bolnici se testiraju na Kovid-19.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije