VIŠI sud u Požarevcu doneo je prvostepenu presudu kojom je Nebojša Milošević (35) iz Knežice osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva Slavoljuba Dragomirovića (66) iz Melnice, dok je optuženi Mališa Dragutinović (52), takođe iz Knežice, osuđen na 10 godina, zbog pomaganja. Miloševiću je, pored toga, izrečena i obavezna mera lečenja od alkoholizma.

Zločin, za koji se optuženi terete, dogodio se 27. septembra 2018. godine, dok se Slavoljub vraćao biciklom kući u Melnicu. Optuženi su ga, kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, pratili autom, a onda je Nebojša, dok je Slavoljub gurao bicikl, jer je išao uzbrdicom, drvenim kocem, koji je pronašao na obližnjoj njivi, više puta udario po glavi i tako usmrtio. Iz džepa mu je uzeo 20 evra i 300 dinara, a zatim njegovo telo ostavio u kanalu pored puta.

Prvobitno se sumnjalo da je Slavoljuba udario auto, ali su obdukcijom otkrivene povrede glave, nanete udarcima tupim predmetom. Tokom istrage je utvrđeno da su se na biciklu nalazili Nebojšini otisci. Naime, on se sa Slavoljubom sreo u Petrovcu, nakon što je ovaj uzeo bicikl iz servisa. Nebojša mu je tada, navodno, pokazivao kako rade neke komande i tako ostavio otiske. Motiv ovog zločina je koristoljublje, jer su optuženi mislili da njihova žrtva ima dosta para, pošto je nešto ranije prodao njivu.PORODIČAN I POŠTEN ČOVEK

ZA pokojnog Slavoljuba, meštani Melnice rekli su da je bio dobar i pošten čovek. Iza sebe je ostavio suprugu i sina, koji nisu u stanju da se sami staraju o sebi, jer su lica sa posebnim potrebama.