Nekoliko puta sam uspela da mu izbijem nož iz ruke kojim je kidisao na Zorana: Komšinica nesrećnog muškarca koga je ubio drug po flaši o detaljima tragedije u Odžacima (FOTO)

Z. RAJIĆ - J. BEKIĆ

sreda, 20. 05. 2020. u 21:45

Неколико пута сам успела да му избијем нож из руке којим је кидисао на Зорана: Комшиница несрећног мушкарца кога је убио друг по флаши о детаљима трагедије у Оџацима (ФОТО)

SKROMNO Žrtva živela u jednoj od udžerica

Pavle H. (67) iz Odžaka, osumnjičen za ubistvo Zorana T. (60), sa kojim je zajedno pio. Ubicu komšije opisuju kao agresivnog alkoholičara
PAVLE H. (67), iz Odžaka, uhapšen je zbog sumnje da je nožem ubio sugrađanina Zorana T. (60), posle kraće svađe, koja se u utorak, oko 20 sati, dogodila u Knez Mihailovoj ulici u ovom gradu. Pavle i Zoran su se, prema svedočenju njihovih poznanika, odranije družili i često zajedno pili, što su činili i kobne večeri. Ubistvo se dogodilo u ajnfort-kapiji stare švapske kuće nadomak centra grada, u čijem je dvorištu, u jednoj od udžerica, stanovao Zoran.


- Pavle je često navraćao kod njega, obavezno sa flašom nekog alkohola. Često su se sukobljavali i svađali oko bilo čega, ali to nikad nije bilo tako opasno da bi se završilo ubistvom. Sad je nešto "puklo", neki pričaju zbog neke žene, ali ko će to znati - ispričao nam je jedan od Zoranovih komšija.


Jedina koja je pokušala da ih razdvoji bila je stanarka ovog dvorišta, samohrana majka Dušanka Č.


- Vukla sam i jednog i drugog, udarala Pavla i nekoliko puta uspela da mu izbijem nož iz ruke kojim je kidisao na Zorana. Ne znam ni kako ga je, ni gde ubo, jer nisam videla krv. Čak mislim da je Zoran možda i nezgodno pao i udario glavom, i da je i to uticalo na njegovu smrt - rekla je, još pod stresom Dušanka, sićušna žena, koja je hrabro pokušala da spreči ubistvo.


Pročitajte i: Ubistvo u Odžacima: Nožem prekinuo svađu sa Zoranom (60)Druga komšinica, koja je s njom pila kafu, pozvala je policiju i Hitnu pomoć, ali Zoranu nije bilo spasa. Njegovo telo je prevezeno na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Za pokojnog Zorana svi u Odžacima pričaju da je bio dobar čovek, ali i da je bio nervni bolesnik.- Najviše ga znamo po tome što nas je sve zaustavljao i tražio nam novac. Pretpostavljam da je primao socijalnu pomoć, jer ne verujem da bi od "grebanja" za 20 ili 50 dinara mogao da živi. U Odžacima je živeo sam, a ima rodbinu u Ratkovu i Novom Sadu i ćerku udatu u Aranđelovcu - ispričao nam je jedan Odžačanin.


Za Pavla H, koji je živeo sam na periferiji Odžaka, svi sa kojima smo danas razgovarali kažu da je bio hronični alkoholičar, koji se nije odvajao od flaše. U obližnjoj prodavnici kažu da je i kobne večeri kupio vino i otišao kod Zorana. Za razliku od žrtve, Pavle je, kako kažu, bio vrlo agresivan.


SASLUŠANjE


PRIPADNICI somborske policije su priveli Pavla H., kojem je određeno zadržavanje do 48 sati. On će, uz krivičnu prijavu, kojom će mu se na teret staviti ubistvo, biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Somboru.LOŠE DRUŠTVO


- U noći kad se dogodilo ubistvo Pavle je urlao i psovao nam svima majku cigansku. Zoran nije toliko pio, ali te večeri očigledno jeste. Nije mu trebalo takvo društvo, koje mu je na kraju došlo glave - kaže nam jedan od Zoranovih komšija.Komentari (2)

BOGDAN

21.05.2020. 07:14

KAKO KAZU NASI STARI,SA PAMETNOG COVEKA BOLJE GLADAN ORATI NJIVU NEGO SA BUDALOM PITI VINO.SMRTNA KAZNA A SVE DRUGO ZA OVAKVE OSOBE JE LUKSUZ.BICE SMESTEN U ZATVOR GDE IMA TRI PUTA DNEVNO HRANE KREVET ZA SPAVANE I I SVE DRUGO STO JE POTREBNO ZA PRISTOJAN ZIVOT.KAD ON VIDI SVE TO STO DOBIJA U ZATVOR ZAPADAVA PITACE SAM SEBE STO NISAM OVO URADIJO JOS RANIJE.

Marko

21.05.2020. 07:47

Ne znam da li je još neko primetio, ali u ovim Odžacima malo malo, pa neka tragedija... Ni manjeg mesta, ni vise zlodela...