“Na istom mestu gde mi je POGINUO SINČIĆ, STRADALI SU MI TAST, TAŠTA I ŠURAK”: Potresna ispovest Nenada Stanojevića koji je udesu NA UKLETOM PUTU ostao bez deteta

V. ĐORĐEVIĆ

nedelja, 29. 03. 2020. u 22:00

“На истом месту где ми је ПОГИНУО СИНЧИЋ, СТРАДАЛИ СУ МИ ТАСТ, ТАШТА И ШУРАК”: Потресна исповест Ненада Станојевића који је удесу НА УКЛЕТОМ ПУТУ остао без детета

Nenad Stanojević ne veruje šta im se događa

Istrčao sam iz slupanog automobila i zavapio: Šta učiniste, ljudi?
VOZIO sam kola iz Negotina ka Zaječaru. Beba je bila na zadnjem sedištu, propisno smeštena u stolici za decu i vezana. Video sam u retrovizoru dva automobila kako se probližavaju velikom brzinom. Jedan me je pretekao, a drugi je otpozadi udario u mene, nakon čega sam ja naletao na kola ispred sebe - ovako, za "Novosti", saobraćajnu nesreću u kojoj mu je poginuo sinčić prepričava Nenad Stanojević (33).

U udesu u subotu, do kog je došlo kada su se Negotinci M. M. (35) i Đ. D. (25), vozeći "sitroen C4" i "pežo 307", verovatno trkali na magistralnom putu Negotin - Zaječar, Zoran i supruga Ivana su bili samo ugruvani i u šoku. Sinčić na zadnjem sedištu bio je teško povređen.

- Istrčao sam iz slupanog automobila i zavapio: Šta učiniste, ljudi? Zatim sam otvorio zadnja vrata vozila i video da beba ne daje znake života. Tek tada sam shvatio da se nalazim na gotovo istom mestu, na mostu kod sela Salaš, gde su 2018, za srpsku Novu godinu, u saobraćajnoj nesreći poginuli najbliži moje supruge Ivane - otac Zoran, majka Dragica i brat Igor.

Kroz suze, nesrećni čovek pripoveda da su Ivanu i bebu prebacili u bolnicu. Nedugo po prijemu u Zdravstveni centar u Zaječaru, rečeno im je da je sin podlegao povredama. O tome kako se oseća supruga Ivana, kaže da ne zna kako će to što se desilo da prežali.

Seća se potom ovaj mladić kako je sudbina bila surova prema njemu i Ivani kada su 2018. nastradali Ivanini najbliži.

Sudbina se surovo igra sa Nenadom i Ivanom

- Trebalo je da sa nama dočekaju praznik i da se dogovorimo oko venčanja.Umesto toga, posle srpske Nove godine imali smo tri sahrane.

Porodica Angelov je tada automobilom pošla po ćerku i budućeg zeta u negotinsko selo Vidrovac, da ih doveze u Grljan kod kod Zaječara. Poginula su na putu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila na mostu, nedaleko od hotela "Luks", kod zaječarskog sela Salaš.

"Novosti" su tada prenele Ivanine reči:

- Čula sam se poslednji put sa majkom u subotu oko 13 časova. Mama mi je kazala da stavim kafu, jer su na pumpi, i da će uskoro doći. Prošlo je nekoliko sati, a roditelji se nisu javljali, pa su mladenci pošli da ih traže.

Nesuđenu tazbinu Nenad je zatekao na prijemnom trijažnom odeljenju Zdravstvenog centra u Zaječaru. Kada su ga videli, prvo su mu dali da popije lek za smirenje.

Ispričala je tada Ivana da su ona i suprug o tome da je njena porodica teško povređena čuli od policajaca koji su obezbeđivali mesto nesreće na mostu. Nadali su se najboljem dok su se vozili do bolnice.

Mesto gde je stadala Ivanina familija 2018.

- Ušli smo kod lekara i predstavili se. Rekli su nam da sačekamo, da su hirurzi u salama. Sve dok Zoranu nisu dali tabletu, a meni injekciju, nisu hteli da razgovaraju. Kada je sedativ počeo da deluje, rekli su nam da su moji roditelji i brat poginuli - ispričala je Ivana.

Svadba je otkazana, a sahrana organizovana. Bili su srećni do subote...


TROSTRUKI SUDAR

IAKO su od prve stravične tragedije Stanojevića prošle već dve godine, policija nije do kraja razjasnila udes. Nezvanično, pominje se da je vozač "opel kadeta", koji je star 31 godinu, izgubio kontrolu nad automobilom i čeono se na mostu sudario s kombijem brze pošte.- U tom trenutku je na "kadet" naleteo još jedan kombi. "Opel" je bio potpuno smrskan. Kako se ispostavilo, Zoran i Igor su preminuli na licu mesta, dok je Dragica povredama podlegla u zaječarskoj bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Iva

30.03.2020. 08:01

@Mika - Sta reci. Tuga do neba. Imam je i ja. Taj isti koji je ubio moje djete na isti nacin . Vozika se i cak na pjesackom prelazu se ne zaustavlja. Treba ih na dozivotnu

Joca

29.03.2020. 22:42

Na tom putu se vozi od 120 do 220, pa i vise, jer nema naseljena mesta a put je bio dobar, sad je sve gori i gori, i bas je los. A policija...!? Ni za lek. Negde na ulaz u Negotinu ili Zajecaru i toliko. Sta cemo sad predsednice? Jedan predlog postaviti kamere ili prosiriti i poboljsati, tacnije prosiriti put, jer nema naseljenih mesta pa da se neko pridrzava ogranicenja....

Jovana

30.03.2020. 00:25

Kakva tragedija!!!!!!!! Ne daj Bože nikome!!! Saučešće porodici! Nemam reči!!! Ova žena je sve izgubila! Prvo svoju primarnu porodicu, a sad i svoje dete! Majko, izdrži! Na svakom putu takvom bih zbog maloumnika stavila po ležećeg na svakih 10metara!!! Dokle bre više divljanja?!