Sve ću vas pobiti: Upao pijan u Dom zdravlja u Koceljevi i pretio osoblju

E. V. N.

26. 03. 2020. u 22:26

Све ћу вас побити: Упао пијан у Дом здравља у Коцељеви и претио особљу
Priveden zbog napada na zdravstvene radnike u Koceljevi. Govorio da će sve pobiti, nasrnuo i na policajce
JOŠ jedan napad na lekare i medicinske sestre desio se u sredu uveče u Domu zdravlja "Dr Darinka Lukuć" u opštini Koceljeva, kada je Aleksandar N. (35) upao u prostorije u kojima nema obezbeđenja i fizički nasrnuo na dežurnu ekipu. Uz obilje psovki, pretio im je i da će ih ubiti. Nakon što su uspeli da pobegnu u udaljenu prostoriju i pozovu policiju, Aleksandar N. je uhapšen i sproveden u psihijatrijsku ustanovu u Šapcu. Protiv njega je podneta krivična i prekršajna prijava zbog napada na policajce i lekare.

Kada je u 21.15 na parkingu parkiran automobil, medicinska sestra je izašla da otključa vrata Doma zdravlja, misleći da je reč o hitnom slučaju.

- Iz automobila je izašao mladić u vidno alkoholisanom stanju, koji nije mogao da se kreće, sve vreme je padao, dok mu je otac pomagao da hoda - kaže, za "Novosti", dr Nemanja Lukić, jedan od dežurnih lekara. - Nakon što je medicinska sestra otključala vrata, mladić se podigao i počeo da viče, preteći, uz psovke, da će je ubiti.

Vidno uplašena, medicinska sestra odjurila je u prostoriju u kojoj su bili lekari. Nisu mogli da znaju da li je mladić naoružan, zbog čega su se sklonili u drugu prostoriju i zatražili pomoć, a patrola policije je stigla posle nekoliko minuta. Nekoliko policijskih službenika pokušalo je da savlada napadača, dok je on fizički nasrtao na njih, nakon čega je dobio i krivičnu prijavu zbog napada na službeno lice.
- Odvezli su ga u policijsku stanicu, gde mu je izmereno 2,12 promila alkolohola u krvi - kaže dr Lukić. - Nakon pregleda sudskog veštaka, odvezen je na odeljenje psihijatrije bolnice u Šapcu.

DRUGI ATAK OVE NEDELjE PRE samo nekoliko dana, u bolnici u Kragujevcu, S. V. (47), koji je pozitivan na virus korona, takođe je fizički nasrnuo na dvojicu medicinskih tehničara. Jednom je strgao masku, dok je drugog fizički napao, nakon čega ga su ga savladala dvojica vojnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Lilika

27.03.2020. 11:32

Treba da budu najstrože kažnjeni. Em ljudi rade u ovo teško vreme, em su na meti ludaka. Sramota

dragan

27.03.2020. 15:53

Sto volim ove junake, napiju se pa prete i vicu na zene. A kada je trezan ne sme da pridje devojci