POLICIJA, prijatelji i roditelji, već peti dan tragaju za Milanom Miškovićem (24) i Ilijom Đokićem (26) iz Šapca, koji su kod Starog Slankamena isplovili u ponedeljak oko 10.30 i od tada im se gubi svaki trag. Njihov čamac pronađen je sutradan prevrnut kod Banovaca na Dunavu.

Iz Policijske uprave Sremska Mitrovica, "Novostima" je potvrđen nestanak dvojice muškaraca, koji je prijavljen 17. marta, kao i da je tog dana odmah raspisana potraga za njima.

Očajni Milanov otac, Dejan Mišković, sve više strahuje od krajnjeg ishoda potrage. Kako nam je ispričao, Milan i Ilija su se tog dana dovezli putničkim automobilom do jednog restorana, odakle su se ukrcali u čamac i isplovili. Poslednji put su viđeni dok su bili na sredini reke.
APEL FONDACIJE "TIJANA JURIĆ" NA sajtu "Nestali Srbije" Fondacija "Tijana Jurić" objavila je informaciju o nestanaku Milana Miškovića i Ilije Đokića. Upućen je i apel da se obavesti policija ako neko ima bilo kakve informacije o Milanu i Iliji.

- Tog dana su bili veliki talasi. Iako su obojica iskusni plivači, sve više strahujem da li su živi. Kada su mi javili da je čamac pronađen, pogledao sam ga i na njemu nije bilo oštećenja. Dunavom sam ih tražio negde u dužini od 50 kilometara od Titela do Banovaca i nisam pronašao nijedan trag - kaže nam Dejan.

I sam dugogodišnji alas, Dejan ne gubi nadu da će se Milan i Ilija odnekud javiti, mada ni juče nije dobio nikakve informacije od policije koja traga za nestalim mladićima.

Desetak dana pre nego što će nestati, Milan se iz Šapca preselio kod oca u Slankamen, u želji da započne neki biznis.

- Voleo je ribarenje, kao i ja i ima licencu za alasa. Taman se spremao da započne neki posao, a onda se desilo sve ovo - priča Dejan.

Ilija Đokić

Milan Mišković


Reči hvale za Milana imaju i ostali meštani ovog banjskog mesta, koje se naslanja uz obalu Dunava.

- Divan mladić, kulturan, vredan. Tog dana ispred restorana sam video neki auto šabačkih registarskih oznaka. Kada sam pitao čiji je, gosti su mi rekli da su videli njih dvojicu kako odlaze sa čamcem. Rekao sam, pa gde će po tom vetru, nije vreme za ribarenje - kaže Nikola Macura, predsednik Saveta MZ Stari Slankamen.