ZAJEČARCU Z. T. (43) i njegovoj devojci A. S. (46), iz Zemuna, određen je pritvor zbog sumnje da su pre sedam dana usmrtili deviznog penzionera Slobodana Zdravkovića (76), u starčevoj kući u Pop Lukinoj ulici u Zaječaru, saznaju "Novosti".

Prema nezvaničnim informacijama, ubistvo je isplanirala žena, a Zdravkovića je navodno usmrtio Z. T. sa više od 20 udaraca nogarom od stolice u predelu glave. Kako saznajemo, Z. T. ranije nije bio osuđivan i na saslušanju u policiji je priznao ubistvo, dok se A. S. branila "da ona kobne večeri čak i nije bila na mestu zločina, kao i da je Z. T. sve uradio na svoju ruku". Ubica, s druge strane, tvrdi, da je sve bila njena ideja, kao i da je ona prisustvovala zločinu.

Njih dvoje su osumnjičeni za teško ubistvo u saizvršilaštvu i preti im, ako se oglase krivi, kazna i do 40 godina zatvora.

Informacije našeg lista govore da je deda A. S. pre desetak godina Zdravkoviću prodao njivu. Navodno, devizni penzioner nije dug isplatio u celosti, a ostatak je, nakon nekoliko dana, kompenzovao motornom testerom, koja se, nakon dva dana - pokvarila.

- Trebalo je da prođe više od decenije da bi se A. S. "setila" da Zdravković, navodno, duguje novac njenom dedi - navodi za naš list izvor iz istrage. - Ona je svom momku Z. T. ispričala da ima nameru da naplati dug i tražila je od njega da joj pomogne u tome, na šta je on pristao.

Kobne večeri, Z. T. i A. S. su otišli do kuće deviznog penzionera u Pop Lukonoj ulici, a Slobodan im je otvorio vrata i pozvao ih da uđu.

- U jednoj od soba Zdravkovićeve kuće, koji je penziju stekao radeći u "mercedesovoj" fabrici u nemačkom Zingnenu, A. S. je optužila Slobodana da je ostao dužan njenom dedi - nastavlja naš sagovornik. - On je, međutim, to negirao, i zamolio je momka i devojku da napuste njegovu kuću.

U tom trenutku, Z. T. je udario Zdravkovića, ali mu je Zdravković - vratio - šutnuvši ga u nogu.

- To je toliko razbesnelo Z. T. da je polomio stolicu, dohvatio drvenu dršku i udario starca dvadesetak puta isključivo u predelu glave - kaže sagovornik. - Od zadobijenih povreda, penzioner je preminuo na licu mesta.


IZ LjUBAVI "NAPLATIO DUG"

Kako se ispostavilo, Z. T. je već prvim udarcem onesvestio deviznog penzionera. Zatim mu je vezao ruke i selotejp traku stavio preko usta i nastavio da ga besomučno tuče.

- Kada je Zdravković prestao da daje znake života, njih dvoje su uzeli laptop i zlatni lanac sa priveskom, posle čega su pobegli. Iako je u kući bilo još para, Z. T., koji je u policiji priznao ubistvo, rekao je da ga novac nije interesovao, već da je, "budući da voli A. S., želeo samo da naplati dug dede svoje devojke".