VIŠI sud u Beogradu oglasio je krivim Čeda Kalića za krivično delo stavljanje u promet i prodaja droga. On je osuđen na kaznu od četiri godine zatvora. Sud mu je ukinuo pritvor u kojem se nalazi od juna prošle godine kada je uhapšen, pa će biti na slobodi dok ga ne pozovu na izdržavanje kazne.


Sud je izrekao meru da se Kaliću oduzima 737 grama heroina, 954 grama kanabisa, 97.500 dinara i 500 evra, koji su mu zaplenjeni prilikom hapšenja. On će morati da plati i sudske troškove.


Sudija je u obrazloženju navela da o Kalićevoj krivici nije bilo dileme i da u delu vezanom za heroin nije bilo ništa sporno.


- Međutim, sud nije prihvatio vašu odbranu za marihuanu, gde ste tvrdili da droga nije vaša, već da ste je čuvali za prijatelja. Mogli ste znati je za prodaju, pošto je za nekoliko dana odneseno devet kilograma. Vi imate motiv da kažete da nije vaša, jer količina narkotika može da utiče na visinu kazne - kazala je sudija.


PROČITAJTE JOŠ: Dečak (16) bio odlikaš, pa posle smrti majke počeo da diluje heroin: Šta se krije iza pronalaska droge u dvorištu Šeste beogradske gimnazije


Ona je rekla i da je vreme, koje je Kalić proveo u pritvoru solidno da može da shvati kako je to i da ne treba više nikada da se bavi prodajom narkotika. Na to je Kalić potvrdio da mu je sve jasno i da mu više ne pada na pamet da se u to ponovo upušta.


- A ako se predomislite mi smo uvek otvoreni, ima ovde i dežurnih sudija, pa se možete i vratiti u pritvor - našalila se na kraju izricanja presude sudija.


Čedo Kalić je u petak priznao krivicu da je prodavao heroin i izvinio se sudu.