Devizni penzioner pretučen nasmrt, našli ga sa vezanim rukama i selotejpom zalepljenim preko usta: Detalji zločina u Zaječaru

V. ĐORĐEVIĆ

19. 02. 2020. u 22:43

Девизни пензионер претучен насмрт, нашли га са везаним рукама и селотејпом залепљеним преко уста: Детаљи злочина у Зајечару

Pretpostavlja se da je motiv ubistva koristoljublje Foto V. Đ.

Telo Slobodana Zdravkovića (76) nađeno u sredu ujutru. Komšije u Pop Lukinoj kažu da je živeo sam, ali i da je često, putem medija, tražio ženu

ZAJEČARAC Slobodan Zdravković (76), koji je penziju stekao radeći u fabrici u nemačkom Zingenu gde je sklapao delove za "mercedese", pronađen je u sredu ujutro mrtav u svojoj kući u Pop Lukinoj ulici 24, u kojoj je živeo sam. On je, kako se pretpostavlja, pretučen nasmrt, a njegovo telo pronašla je gerontodomaćica, koja je došla da ga obiđe.

- Kako pretpostavljamo, motiv ubistva najverovatnije je koristoljublje - rečeno nam je od izvora bliskog istrazi. -

Zasada nepoznati počinilac ili više njih su pod okriljem mraka ušli u Zdravkovićevu kuću, vezali mu ruke na leđa, usta zalepili selotejp trakom, a zatim ga surovo pretukli. Devizni penzioner je, od zadobijenih povreda, preminuo.

Policija intenzivno traga za počiniocima ovog zločina. Na licu mesta obavljen je uviđaj, a naložena je i obdukcija, koju bi trebalo da obave stručnjaci niškog Zavoda za sudsku medicinu.

- U ovom trenutku, još nije poznato da li je iz Zdravkovićevog doma ukraden novac - navodi naš sagovornik. - To će se znati tek nakon detaljne istrage. Ali, ono što se sa sigurnošću može potvrditi jeste da je penzioner bio surovo tučen i mučen.

PROČITAJTE JOŠ - NOVI DETALjI UŽASA KOD NEGOTINA: Ubio deviznog penzionera koji ga je zaposlio!

Komšije u Pop Lukinoj ulici kažu da je Slobodan živeo sam, ali i da je često, putem medija, tražio ženu.

- Zdravkovićev oglas da traži suprugu se "vrteo" na lokalnom radiju - kažu komšije. - Dolazile su žene, nije da nisu. Ali, nijedna se nije dugo zadržala.

Jedan od komšija nam je ispričao da je jedna doktorka često posećivala Zdravkovića, i medicinski se brinula o njemu, budući da je on bio srčani bolesnik.

- Nakon što je ta doktorka umrla, njen suprug je često dolazio kod Slobodana i tražio mu novac na zajam - dodaju komšije. - Koliko znamo, Zdravković je imao para i nije mu bio problem da ih pozajmi, što je često i činio.

Slobodan je svakog jutra sam išao u nabavku.

- Bio je ljubazan i uvek vedar - dodaju komšije. - Šalili smo se sa njim i pitali ga kada će da se oženi, a on je uvek odgovarao, kroz smeh, da "čeka onu pravu".

U Policijskoj upravi u Zaječaru intenzivno tragaju za počiniocem ovog svirepog zločina.


DVAPUT SE ŽENIO

ZDRAVKOVIĆ je iza sebe imao dva braka - dodaju komšije. - Iz prvog je imao troje dece, a iz drugog jednog sina, koji je ostao da radi u Nemačkoj. Prva supruga mu živi u selu Planinica, nedaleko od Zaječara.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

VINKO

19.02.2020. 23:00

zato se mi i ne vracamo iz inostranstva,niko da te zastiti i zato svoje penzije trosimo napolju,tuga,koliko bi se nas vratilo a kad ovo procitamo,,,,,,,,,,

joca

20.02.2020. 06:30

I takvi kriminalci treba da žive i da im se sudi godinama. Jednostavno i prosto, pojeo ih mrak , a objaviti odmah punim imenom ko su kriminalci kada se uhvate