Otkopali grobnicu, IZ SANDUKA IZVUKLI TELO, poskidali zlatan nakit i LOBANjU OSTAVILI na spomeniku: Suđenje za skrnavljenje večne kuće učiteljice iz Starih Banovaca

S. K.

subota, 15. 02. 2020. u 07:20

Откопали гробницу, ИЗ САНДУКА ИЗВУКЛИ ТЕЛО, поскидали златан накит и ЛОБАЊУ ОСТАВИЛИ на споменику: Суђење за скрнављење вечне куће учитељице из Старих Бановаца

Lopovi ostavili otkopanu raku

Podignut optužni predlog protiv Srđana Škrbića (43) iz Starih Banovaca i Miroslava Kosića (40) iz Žablja

OSNOVNO javno tužilaštvo u Staroj Pazovi podiglo je optužni predlog protiv Srđana Škrbića (43) iz Starih Banovaca i Miroslava Kosića (40) iz Žablja, zbog sumnje da su oskrnavili grob učiteljice Dragice Krstić iz Starih Banovaca, potvrđeno je "Novostima" iz tužilaštva. Optuženi će svoju odbranu izneti 28. februara, za kada je zakazan glavni pretres.

Dvojica osumnjičenih terete se da su početkom decembra prošle godine pomerili betonsku grobnu ploču, a zatim izvukli iz sanduka posmrtne ostatke, kako bi, što je utvrđeno tokom istrage, sa lobanje uzeli zlatan nakit sa kojim je Dragica bila sahranjena.

Ovaj bizaran slučaj otkrio je radnik JP "Čistoća", koji je tog jutra čistio stazu na groblju. Raskopan grob i lobanja ostavljena na nadgobnom spomeniku, potreslo je radnika koji je morao da zatraži lekarsku pomoć.

Srđan Škrbić, koji je već robijao zbog krađa, nepunih mesec dana pre ovog krivičnog dela izašao je iza zidina KPZ u Sremskoj Mitrovici. Pretpostavka je da je tamo i upoznao Kosića, sa kojim je oskrnavio i opljačkao učiteljicin grob.

PROČITAJTE JOŠ -Učiteljici iz Banovaca iz groba izvadili glavu, kostur razbacali, sa lobanje se vijorila kosa: Iza bizarne priče stoje još jeziviji motivi (VIDEO)

- Miroslav je došao kod njega u Stare Banovce, a onda su razmišljali kako da dođu do novca. U jednom trenutku, Srđan se setio kako je pre 25 godina Dragica sahranjena sa zlatnim nakitom i predložio jezivu ideju - kaže za naš list izvor iz istrage, dodajući da su pokradeno zlato odmah prodali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)