Haljimi: Arsović optužena za saizvršilastvo u ubistvu Olivera Ivanovića

Tanjug

10. 02. 2020. u 22:51

Хаљими: Арсовић оптужена за саизвршиластво у убиству Оливера Ивановића

Foto I. Radulović

Prema novoj optužnici u slučaju ubistva Olivera Ivanovića koja je dostavljena odbrani, nekadašnja saradnica lidera Građanske inicijative SDP Silvana Arsović optužena je za saizvršilaštvo u delu ubistva
Prema novoj optužnici u slučaju ubistva Olivera Ivanovića koja je dostavljena odbrani, nekadašnja saradnica lidera Građanske inicijative SDP Silvana Arsović optužena je za saizvršilaštvo u delu ubistva, tvrdi u izjavi za Kos sev advokat jednog od optuženih, Marka Rošića, Mahmut Haljimi.

On je to izjavio uoči pripremnog ročišta pred suđenje optuženima za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP.

Haljimi tvrdi da se Silvana Arsović sada tereti za "saizvršilaštvo u delu ubistva" i da je to jedina izmena, a da su ostale izmene u odnosu na prethodnu samo, kako se izrazio, kozmetičke.

Ksenija Božović iz GI SDP nije želela da komentariše ove navode, dodajući da će se sutra videti koja je optužnica na snazi.

Pred Specijalnim sudom u Prištini sutra bi iz drugog pokušaja trebalo da se održi pripremno ročište pred suđenje optuženima za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo ročište je 30. decembra bilo odloženo jer odbrani nije stigao prevod na sprski jezik dopunjene optužnice, a odbrana je u međuvremenu dobila dopunjenu prevedenu optužnicu od 40 strana i 12.500 strana dokumentacije, sa dokazima iz tog predmeta.

Očekuje se da ročište ponovo bude otvoreno za javnost, jer za taj posupak vlada veliko interesovanje.

Na ročištu će se okrivljeni kratko izjasniti o krivici, a potom će se raspravljati o dokazima koje predlažu tužilaštvo i odbrana.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je 2. decembra optužnicu protiv šest osoba - Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragiše Markovića, Žarka Jovanovića, Radeta Basare i Silvane Arsović, kojom ih tereti za umešanost u ubistvo Ivanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije