PRVE indicije ukazuju da je ubica upucao profesora DIF-a Dejana Ilića (48) zbog duga.

Njih dvojica su imala zajednički biznis. Kako nezvanično saznajemo prodavali su polovne automobile i poljoprivredne mašine.

Inače, ubica je dugovao ogromnu količinu novca velikom broju ljudi.

Pročitajte još: Ubijen profesor DIF-a: Novi detalji zločina kod Stare Pazove

Podsećamo, Ilića je ubio Vlastimir Šever (42) koji se sinoć upucao u glavu ispred Skupštine Srbije, i to sa istim pištoljem.

On je bio višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela naročito u oblasti privrednog kriminala, ali i imovinskih delikata.

Pročitajte još: Profesora DIF-a ubio čovek koji se sinoć upucao ispred Skupštine ISTIM PIŠTOLjEM

Sredinom 2017. godine u zajednickoj akciji MUP-a i poreske policije je uhapšen zajedno sa javnom izvršiteljkom Devrnja Svetlanom zbog poreske utaje i zloupotrebe službenog položaja. Kako nezvanično saznajemo, Devrnja je prebacivala novac na ime fiktivnih pravnih poslova advokatima i firmama, koje su ovi potom podizali u gotovini i predavali Ševeru, a on deo novca zadržavao za sebe, a veći deo predavao Devrnji.

Već neko vreme se krio na području grada Beograda zbog toga što je bio u bekstvu zbog dugova koje je imao prema nekim ljudima od kojih je pozajmljivao novac i nije vraćao.

U jednom periodu tokom 2018. godine Šever je bio vlasnik agencije za registraciju i renta kar vozila u Staroj Pazovi te je tokom rada ove agencije prevario veliki broj lica za velike novčane iznose i nakon toga je pobegao iz Stare Pazove.